Kanalizacija u Banji ne prestaje da se izliva, Komunalac odneo pumpe pa „zaboravio“ da ih vrati

Piše: I. Jovanović

I gosti Banje žrtve nesposobnosti rukovodstva Komunalca

Bujanovac, 17. jul 2024. Pored toga što se danima guše u smradu i dimu sa gradske deponije, meštani Bujanovačke Banje imaju i tu „privilegiju“ da udišu smrad iz kanalizacije, jer, kako kažu, pumpe ne rade već mesec dana zbog čega se fekalije izlivaju, a niko od nadležnih da prstom makne. Osim meštana, uz otrove sa deponije, u smradu kanalizacije „uživaju“ i brojni turisti i gosti banjskog lečilišta.

-Mesec dana se izliva kanalizacija, pumpe ne rade, izvađene su i odnete. Puna je mreža, smrad se širi na sve strane. Turisti udišu dim sa deponije plus smrad od kanalizacije, ovo je katastrofa. Molimo Komunalac i opštinu da reaguju i učine nešto, jer je ovaj problem višegodišnji – pišu nam ogorčeni meštani Bujanovačke Banje preko aplikacije „Javi Bujanovačkim“.

Probali smo da kontaktiramo nadležne u JP Komunalac ali, po dobrom ustaljenom običaju, nisu odgovorili na naše pozive.

Da je problem sa kanalizacijom u Bujanovačkoj Banji višegodišnji svedoče i mnogi naši tekstovi. O tome smo najpre pisali 18. novembra 2022, zatim 12. decembra iste godine kada nam je u Komunalcu rečeno da će „problem biti rešen sutra“. Temu smo ponovo pokrenuli 4. aprila prošle godine, a zatim i 16. avgusta, ali očigledno bez mnogo uspeha.

Komunalac se iživljava nad meštanima Banje, fekalije se izlivaju i po kućama

Poslednji put kada su meštani Bujanovačke Banje pokušavali da preko našeg portala dopru do savesti nadležnih bilo je u februaru ove godine, kada je otpadna voda počela da im se izliva po kupatilima i nisu mogli od smrada da žive.

-Godinu i po dana imamo problem sa kanalizacijom, izliva se voda, šahtovi su puni, ali sada je počelo da se izliva i po kućama. Kupatilo u mojoj kući se puni već danima, od smrada ne možemo da živimo. Obavestio sam o tome predsednika mesne zajednice i zahtevao da pišemo Komunalcu za početak pismenu opomenu, a ako treba i da tužimo. Više od godinu dana molimo, apelujemo, ali ništa se ne dešava. Pumpe su pokvarene, ali izgleda i da niko neće da radi – rekao je u februaru meštanin Bujanovačke Banje koji nam je poslao fotografije svog kupatila.

Početkom marta radnici Komunalca instalirali su novu potisnu pumpu, koja je plaćena 600.000 dinara, ali problem očigledno nije trajno rešen, već se, sudeći po fotografijama koje nam čitaoci šalju, stanje pogoršalo.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *