Veterinarska: Stigla druga tura najkvalitetnijih junica iz Bavarske (video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 22. jul 2024. Druga tura prvoklasnih simentalskih junica stigla je u nedelju u Bujanovac iz Nemačke. Od ukupno 92 koliko će ih biti uvezeno do jeseni, do sada je stiglo 60 – 31 grlo juče i 29 početkom jula. Kada istekne karantin, dolazi i treća tura od 32 grla – kaže za naš portal direktor Veterinarske stanice Bujanovac Miodrag Milković.

-Junice koje su uvežene u prvoj turi prošle su karantin od 21 dan, urađeni su svi testovi i sva grla su podeljena uzgajivačima. Sada će ova nova grla takođe biti u karantinu, radiće se testovi, pa kad se to bude završilo i junice budu predate govedarima stiže i poslednja tura – dodaje on.

Veterinarska stanica: U Bujanovac stigle junice iz Nemačke

Za jesen je, kako je ranije Milković rekao za naš portal, planiran uvoz još 41 junice, a reč je o najkvalitetnijim simentalskim govedima iz Bavarske, odnsono najkvalitetnijoj liniji u Nemačkoj.

Podsetimo, govedari sa teritorije opština Bujanovac i Preševo, na inicijativu Veterinarske stanice Bujanovac, imaju priliku da po povoljnoj ceni kupe najkvalitetnije junice simentalske rase, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Za bujanovačke i preševske stočare junice iz Nemačke po najpovoljnijim cenama

 

Na teritoriji opština Bujanovac i Preševo registrovano je 806 gazdinstava koja se bave govedarstvom, 164 koja se bave kozarstvom, 232 ovčarstvom i 27 svinjarstvom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *