„Javi Bujanovačkim“ kao servis građana, preko 100 tekstova na osnovu pisama čitalaca

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 30. jul 2024. Za devet meseci, koliko na našem portalu postoji aplikcija „Javi Bujanovačkim“, objavili smo preko 100 sadržaja na osnovu poruka, fotografija i video materijala koje su nam slali naši čitaoci, a koji se tiču svakodnevnih životnih problema sa kojima se suočavaju. To koliko građani veruju našem portalu potvrđuje činjenica da nam jednako pišu pripadnici svih zajednica koje žive u našoj opštini, a Bujanovačke su izabrane za medij kome se najviše veruje.

Popova plaža oslobođena, još jedna pobeda građana i Bujanovačkih (video)

„Samo vi možete da nam pomognete… Ako vi ne objavite narod ne može da sazna… Molimo vas pozovite nadležne, jer nama se ne javljaju i nikog nije briga…“, samo su neke od poruka koje nam svakodnevno stižu preko aplikacije.

I Lopardinčani danima bez vode, tvrde da ih Komunalac obmanjuje

Najviše fotografija i video snimaka stiglo je vezano za požare na gradskoj deponiji, što nimalo ne čudi, jer smo mesecima unazad svedoci ekološke katastrofe i masovnog trovanja stanovništva. Svaki put smo pozivali nadležnje u JP Komunalac, inspektore, sektor za vanredne situacije…pokušavali da dopremo do savesti odgovornih i, iako su mnogi od njih prestali da odgovaraju na naše pozive i poruke, nastavićemo to da radimo.

Bez osvetljenja i glavna ulica u Bujanovcu

Pored problema sa gradskom deponijom, građani se najviše žale na komunalne probleme poput vodosnabdevanja i kanalizacije, divlje deponije, putnu infrastrukturu, prekide u snabdevanju strujom, uličnu rasvetu, ali i na nepropisno parkiranje bahatih vozača i napuštene pse.

Mnoge od ovih problema smo uspeli da rešimo, odnosno da pokrenemo njihovo rešavanje. Posle pisanja Bujanovačkih Srpska Kuća i Karadnik su dobili vodu, Ljiljance struju, Beogradska ulica ulično osvetljenje, prosvetari putne troškove, uklonjene su pojedine divlje deponije, a počelo je i kažnjavanje građana od strane komunalne inspekcije zbog bacanja smeća.

Bujanovac nastavlja da se davi u divljim deponijama

Jedan od problema koji smo uspeli da rešimo i na šta smo posebno ponosni je uzurpacija Popove plaže na reci Pčinji od strane vlasnika vikendice. Samo nekoliko sati posle objave našeg teksta reagovala je Eparhija vranjska, u čijem je vlasništvo ovo zemljište, a već narednog dana formiran je predmet u tužilaštvu i vrlo brzo je uklonjena nelegalno postavljena ograda na plaži.

Čitaoci javljaju: I u Levosoju velika šteta od nevremena (video)

Neki od problema su van našeg domašaja i nadležnosti, ali mi ćemo o njima nastaviti da pišemo kako bismo informisali širu javnost, jer smatramo da nam je to dužnost i da naši čitaoci to zaslužuju.

Aplikacija „Javi Bujanovačkim“ je dostupna svima na našem portalu, a zasniva se na ideji da smo tu zbog svih vas koji nam ukazujete poverenje, jer želimo da Bujanovac svakim danom bude bolje mesto za život. Poruke nam možete poslati anonimno ili pod imenom i prezimenom.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *