Ministar: Policajci ostaju u školama, bezbednost dece prioritet

Bujanovac, 14. septembar 2024. (foto arhiva) – Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će škole u Srbiji tokom cele školske godine imati policijsko obezbeđenje. Policajci od početka septembra obezbeđuju škole u Srbiji. Prisustvo policajaca primetno je i u Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Bujanovcu, najvećoj u opštini.

U 1.742 škole u Srbiji juče su bila raspoređena 2.232 policajca i otprilike toliko će ih biti svakodnevno do kraja školske godine, naveo je ministar.

-Školski policajci su prisutni u svim školama, pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene. Njihovo prisustvo nikada nije dovođeno u pitanje zato što je bezbednost dece naš prioritet – kaže on.

Školski policajci bi, prema njegovim rečima, trebalo da osiguraju bezbednost i da se nađu deci za eventualne probleme koji ih muče.

Bujanovački policajci sa osnovcima: Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo

 




One thought on “Ministar: Policajci ostaju u školama, bezbednost dece prioritet

  1. Penzioner mup-a

    Slažemo se sa odlukom Ministra u potpunosti školski policajci treba da budu prisutni, ali ne i operativci koji rade na rasvetljavanju najtežih krivičnih dela, jer je to žila kucavica MUP-a, nažalost rukovodioci koji trenutno rukovode bar u PU Vranje a sigurno ne izveštavaju Ministra kako valja i svakog dana po dva operativca su odsutna u opisu posla koji treba da rade. Pa se vraćamo na ono staro „psi laju karavani prolaze“. Brojka je bitna a ovamo šverc, droga, zelenašenje.Gospoda rukovodioci neznaju da organizuju poso i toliko. Školski policajac treba biti prisutan dok saobraćaj, operativa treba da rade svoj poso jer jedan operativac Državu košta oko 1000 eura mesečno i treba za tu platu da daje doprinos a ne da pije kafu sa profesorima i igra košarku i fudbal sa decom. Toliko od jednog penzionera policajca koji je zapazio da nešto ne štima u rukovodstvu i pravilnom izveštavanju Ministra. Svako dobro kolege!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *