Halili se rastao sa foteljom u Komunalcu, ali ne i sa direktorskom platom

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. septembar 2024. Ruždi Halili, bivši predsednik Privremenog organa koji upravlja Javnim preduzećem „Komunalac“ u Bujanovcu, obezbedio je sebi direktorsku platu pre nego ga je nova vlast smenila sa funkcije.

Naime, stručnjak Nagipa Arifija za komunalna pitanja je sistematizacijom u aprilu mesecu, nekoliko meseci pre promene opštinske vlasti, sam sebe rasporedio na radno mesto Poslovođa na crpnom postrojenju i sam sebi odredio koeficijent 3,5, potvrđeno je Bujanovačkim iz više izvora u firmi. Isti koeficijent predviđen je i za direktora JP „Komunalac“, ali ga komunalno preduzeće nema,  jer firmu vodi Privremeni organ koji imenuje Opština Bujanovac. Privremeno u ovom slučaju znači više od 10 godina.

Radnici Komunalca: Opštinska vlast i direktor gluvi za naše muke

Poljoprivredni inženjer Halili je, dakle, tako ugodio sistematizaciju da i po napuštanju fotelje i povratka među „obične“ radnike ima isti koeficijent kao direktor, a veći od tehničkog direktora (3,3).

Pre nego što je postao predsednik Privremenog organa 2020. godine Halili je bio šef vodovoda sa koeficijentom od 2,4.

Sada je jedini poslovođa u firmi sa direktorskim koeficijentom. Njegove kolege ostale poslovođe (srednja stručna sprema) imaju koeficijente nešto veće od 2.

Ipak, kako saznajemo, novi Privremeni organ je već naložio da se Haliliju smanji koeficijent. Međutim, za to je neophodna nova izmena sistematizacije.

Kako je vodio i šta je od Komunalca ostalo za vakta Ruždija Halilja Bujanovačke su pisale mnogo puta.

Zvanično: Gubitak Komunalca preko 2 miliona EVRA

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *