Biznis patriotizam: Šćiprim Musliju duguje milione Domu kulture (TOP PRIČA)

Bujanovac, 16.  oktobar 2024.-Sve ima svoju cenu pa i patriotizam. Ovo se posebno može odnositi na donedavnog zamenika predsednika opštine Bujanovac Šćiprima Muslijua, velikog borca za prava Albanaca, čije domoljublje poreske obveznike -građane Bujanovca košta na desetine hiljada evra! Bez trunke srama, bivši zamenik predsednika opštine, a od pre dva meseca opozicioni odbornik Šćiprim Musliju iznajmljivao je lokale od Doma kulture u Bujanovcu, a kiriju nije plaćao. On je ostao dužan 2 miliona dinara (17.000 evra), koliko na današnji dan iznosi potraživanje Javne ustanove Dom kulture.

Ova suma, po zvaničnim podacima iz Doma kulture gde smo na uvid dobili i analitičke kartice kao dokaz, potražuje se od SUR Transit, čiji je Musliju bio vlasnik do gašenja firme, kao i od Pokreta za demokratski progres (PDP), čiji je aktuelni predsednik.

Nezvanično, Muslijuov dug je za 1,1 milion veći, jer je on, kako tvrde mnogi, pravi vlasnik i kafića Exit koji i dalje radi u najvećem lokalu Doma kulture, na najekskluzivnijoj lokaciji, na trgu u Bujanovcu. Exit se, međutim, vodi na drugu osobu, inače Šćiprimovog partijskog i ličnog druga.

Po zvaničnim podacima koje su Bujanovačke u sredu dobile od direktora Doma kulture Adema Hasanija, Muslijuov SUR Transit za kiriju duguje 1,65 miliona dinara, a Muslijuov PDP, čija kancelarija je nekada bila u jednom od lokala ustanove – 355.000 dinara.

Računajući dug kafića Exit od 1,1 milion dinara, odbornik Musliju Domu kulture duguje 3,1 miliona dinara ili 26.500 evra. Ne treba biti previše mudar pa zaključiti da je ovaj profesionalni borac za albansku stvar, zahvaljući javnoj funkciji, neplaćanjem obaveza prema javnoj ustanovi, upravo ovu svotu stavio u svoj džep.

Drugim rečima, najmanje 26.500 evra je umesto na računu Doma kulture završilo na privatnom kontu mladog Šćiprima

Hasani, koji je nedavno imenovan za v.d.  direktora, kaže da će preduzeti zakonske korake da se dugovi naplate, međutim, treba imati na umu, kako kaže, pitanje zastarelosti pojedinih potraživanja.

Domu kulture, prema rečima direktora, duguju i SUR Oscar – 3,2 miliona i STR Sela Roots – 1,4 miliona dinara.

Direktor Doma kulture i dalje krije cenu zakupa lokala

Lokali Doma kulture bili su na raspolaganju Muslijuu, jer je ova ustanova godinama bila feud njegove stranke. Direktori koje je određivao šef PDP omogućavali su i nelegalno spajanje lokala, neplaćanje kirije. Bujanovačke su o svemu tome više  puta pisale.

Lokali u Domu kulture partijski plen zamenika predsednika opštine, radovi bez dozvole

Inače, po takođe zvaničnim podacima, mesečna kirija za SUR Transit 2021. godine bila je 39.690 dinara. Posle spajanja lokala, verovatno, renta je porasla na 75.000, koliko se mesečno sada zadužuje SUR Exit. Međutim, za lokal te veličine, na takvoj lokaciji, kirija je i dalje preniska, tvrde sagovornici Bujanovačkih upućeni u temu.

Zamenik predsednika Musliju za vodu u kafiću na trgu duguje 250.000, Komunalac mu i ne dostavlja fakture

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *