Božinjevac: Decu ne šaljemo u Levosoje u školu dok se ne napravi put

Da bi došla do škole deca moraju preko autoputa. Ako se to ne promeni do 1. septembra, Božinjevčani su odlučni da decu ne šalju u Levosoje

BUJANOVAC, 6. avgust 2017. – Roditelji đaka iz Božinjevca, koji osnovno obrazovanje pohađaju u Levosoju, prete da decu neće puštati u školu ukoliko se do 1. septembra ne napravi put koji će spojiti između ova dva sela.

levosoje asfaltiranje

Asfaltiranje puta za Preševo

Trenutno je taj put u izgradnji a pešaci i vozači primorani su da iz jednog dela Levosoja (i Božinjevca) u drugi gde je škola prelaze preko autoputa, što možete videti na naslovnoj slici koju nam je poslao naš čitalac reporter.

Bujanovačke su pisale o ovom problemu, a tekst možete videti OVDE.

Kako je za naš portal potvrdio jedan meštanin Božinjevca, roditelji čija deca pohađaju školu u Levosoju, dogovaraju se da decu ne puštaju u školu ukoliko budu morala da prelaze preko autoputa:

most levosoje1

Most kod Levosoja

-Iz Božinjevca do škole jedino može da se stigne pretrčavanjem autoputa. Ja moje dete neću da puštam u školu dok se to ne reši, kaže ovaj sagovornik koji je tražio anonimnost.

Prema najavama nadležnih, deo Koridora 10 od Srpske Kuće do Levosoja trebalo bi da bude gotov do novembra.

Ovih dana asfaltira se put u Levosoju od rampe prema Preševu.

Na njega će se, preko mosta koji se gradi kod tog sela, nadovezati sadašnji autoput koji će, sa završetkom novog, postati regionalni put za Preševo.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *