Stanković razgovarao sa Muslijuem i Kamberijem

BUJANOVAC, 4. maj 2017. – Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo  i Medveđa, i predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi  konstatovali su na današnjem sastanku da je bezbednosna  situacija  na području opština Bujanovac stabilna i da političke tenzije  ne dotiču rad lokane samouprave.

Kemberi je, po završetku sastanka, izjavio da je razgovarano o predstojećim  zajedničkim aktivnostima opštine Bujanovac i Koordinacionog tela, kao i o obezbeđivanju planiranih finansijskih sredstava od strane ovog  vladinog tela.

kt1

Stanje stabilno: Stanković, Kamberi i Bošnjak

Stanković je naglasio da se razgovaralo o funkcionisanju Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, predstojećem upisu brucoša i pripremama  srednjoškolaca koji se obrazuju na albanskom nastavnom jeziku za polaganje prijemnog ispita.

Predsednik Koordinacionog tela je izrazio očekivanje da će 21 student Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu biti tretiran na jednak način kao i njihove kolege iz opština Preševo, Bujanovac  Medveđa.

Sastanku sa predsednikom Kamberijem prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ivan Bošnjak.

On je potom, zajedno sa predstavnicima  Koordinacionog tela, razgovarao sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Jonuzom Muslijuom.

kt2

Gosti ispred prostorija NSA u „Komitetu“

Stanković je, po završetku ovog susreta, izajavio da je sa Muslijuom razgovarao o daljim aktivnostima na obezbeđivanju udžbenika na albanskom jeziku, kao i o drugim političkim temama.

-Mišljenja smo da je bezbednosna situacija stabilna   da nema naznaka za destabilizaciju – kazao je Stanković.

Državni sekretar Ivan Bošnjak je podsetio  da je predsednika  NSA obavestio o održavanju predstojećg  sastanka na nivou Vladinog tela za pitanje nacionalnih manjina, u čijem radu će učestvovati predstavnici svih nacionalnih saveta Republike Srbije.

Predsednik Koordinacionog tela sa saradnicima je otputovao za Medveđu, gde će se sastati sa predsednikom ove opštine Nebojšom Arsićem.

Ovim će biti završen njegov dvodnevni boravak na jugu Srbije, koji je juče započet razgovorima sa predsednicom preševske opštine Arditom Sinani i sastankom sa liderima bujanovačkih Srba.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *