Izložba simentalki: Najboljima nagrade, učesnicima putni troškovi

Miodrag Milković, direktor Veterinarske, kaže za „Bujanovačke“ da će vlasniku apsolutne  pobednice, pored plasmana na centralnu izložbu Srbije 7. oktobra ove godine u Kruševcu, pripasti 30.000 dinara, prvoj pratilji  20.000, a drugoj 15.000 dinara

BUJANOVAC, 29. septembar 2017. (foto Druga izložba simentalki)– Na gradskom stadionu u Bujanovcu u subotu u 11 časova biće otvorena Treća takmičarska izložba goveda simentalske rase, čiji su Bujanovačke medijski sponzor.

Regionalna  odgajivačka organizacija iz Vranja, u saradnji sa Institutom za stočarstvo iz Beograda, za tu priliku je odabrala  75 priplodnih grla, koja će se nadmetati  u tri kategorije: junice, prvotelke i staroumatičena grla.

Veterinarska stanica Bujanovac, koja je organizator i pokrovitelj izložbe, dodeliće  deset novčanih nagrada, a nagradni fond od 400.000 dinara  obezbedila je  opština Bujanovac.

Miodrag Milković, direktor Veterinarske, kaže za „Bujanovačke“ da će vlasniku apsolutne  pobednice, pored plasmana na centralnu izložbu Srbije 7. oktobra ove godine u Kruševcu, pripasti 30.000 dinara, prvoj pratilji  20.000, a drugoj 15.000 dinara.

Uz to, svaki vlasnik simentalke, učesnice izložbe, za troškove prevoza  dobija po 3.000 dinara.

Prošlogodišnja pobednica izložbe bilo je grlo Nedžmedina Saćipija iz Biljače, dok je na prvoj najbolja bila simentalka u vlasništvu Avdija Osmanija iz Končulja.

Poziv da prisustvuju  izložbi, bez takmičarskog značaja, dobiće i vlasnici najbolje umatičenih ovaca i koza – naglašava Milković.

Ovoj tradicionalnoj manifestaciji, prema očekivanju direktora bujanovačke Veterinarske stanice, između  ostalih, prisustvovaće Željko Radošević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i  dr Miloš Petrović, savetnik ministra poljoprivrede za veterinu, zatim direktori Centara za veštačko osemenjavanje u Velikoj Plani, Beogradu i Novom Sadu i direktori regionalnih veterinarskih stanica.

Pozvani su i predsednici svih opština Pčinjskog upravnog okruga, otkupljivači mleka u regionu, predstavnici „Imleka“ i proizvođači opreme za stočarstvo.

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *