Marko Andrejević: Opštinski sajt nije bezbedan

Odbornik SDPS upozorio da opštinski portal nije ni bezbedan ni napravljen po zakonu, na šta predsednik opštine odgovara da svaka opština, pa i bujanovačka, ima svoje specifičnosti
20171006_084303

Sve je urađeno po zakonu: Kamberi

BUJANOVAC, 9. oktobar 2017. – Službena internet stranica opštine Bujanovac, osim što je neustavna i nezakonita, nije bezbednaupozorio je odbornik u bujanovačkom parlamentu Marko Andrejević, predsednik OO SDPS Bujanovac.

-Stranica je bila deset dana samo na albanskom jeziku. Prema Ustavu Srbije, trebalo je da bude postavljena najpre na srpskom jeziku, odnosno potrebno je bilo da se sve u celini da se odradi, pa tek onda da se postavi kompletna verzija. Isto je i sa fejsbuk stranicom opštine.

Ovo je sve urađeno jako loše, i gramatički i vizuelno. Povrh svega sajt je nebezbedan i nezaštićen – naglasio  je Andrejević, obraćajući se svojim kolegama u odborničkim klupama, uz napomenu da je otvoren za razgovor o ovom problemu sa kompententnim ljudima na narednoj skupštinskoj sednici.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi najavljuje za Bujanovačke da će opštinski veb sajt sadržati sve ono što predviđa Zakon.

On,međutim, ističe, da treba uvažavati i neke posebnosti koje ima  svaka opština, pa i bujanovačka.

-Jedna od posebnosti sajta jeste aplikacija za upis naše dijaspore, čime želimo  da imamo tačan broj i adresu naših građana koji dugo godina žive u inostranstvu.

Hoćemo da na šu dijasporu,  koja je je jedan od budućih resursa, pre svega zbližimo sa Bujanovcem i da uspostavimo bliske kontakte, kako bismo ih privoleli da ovde investiraju svoj kapital. Mislim da je to izazvalo kontraverze, ali drugo ništa iza toga nema – rekao je  Kamberi.

Predsednik bujanovačke opštine podseća i na odgovor Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, da će internet stranica sadržati sve potrebne elemente koje zahteva Zakon, ali da će kroz opštinski sajt biti prikazane i posebnosti koje ima opština Bujanovac.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *