Seminar o higijeni i ishrani pčela u subotu u Domu kulture

BUJANOVAC, 26. mart 2018. – U organizaciji bujanovačkog Udruženja pčelara „Polen 2012“ u subotu (31.marta) će u maloj sali Doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu, sa početkom u 13 časova, biti održan edukativni seminar.

Predsednik UP „Polen 2012“ Zarije Mitić najavljuje da će o higijensko-sanitarnim uslovima u pčelarstvu, odnosno osnovama dobre prekse, govoriti dr veterinarske medicine Uroš Glavinić, a o kvalitetnoj ishrani, kao preduslovu za zdravlje pčela i dobijanju kvalitetnih i bezbednih pčelinjih proizvoda, pričaće prof. dr Zoran Stanimirović.

– Subotnje predavanje dobili smo besplatno u okviru zimskog obrazovnog programa. Sponzor je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS), u saradnji sa Veterinsrskim fakultetom u Beogradu, na kojem je Stanimirović šef katedre za biologiju, a Glavinić njegov asistent. Takođe, kao pokrovitelj sponzorstva pojaviće se „Mateks“ iz Šapca, proizvođač lekova za pčele, od koga će pčelari, toga dana, imati priliku da kupe neophodne medikamente u pčelarstvu – kaže Mitić, uz poziv svima zainteresovanim da prisustvuju predavanju, poslednjem u okviru zimskog obrazovnog programa.

Predsednik „Polena 2012“ podseća da će naredna edukacija biti organizovana tek početkom naredne pčelarske proizvodne godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *