fbpx

Kamberi i Kurti traže poštovanje referenduma iz 1992.

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 8. avgust 2018. (izvor: FoNet, Danas; foto Luginalajm)) – Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi sastao se utorak u Prištini sa predsednikom Pokreta Samoopredeljenje Albinom Kurtijem.

Kurti je obavestio Kamberija o sednici Predsedništva Pokreta Samoopredeljenje održanoj u ponedeljak, povodom „nedavnih događaja koji se tiču opština Preševo, Medveđa i Bujanovac“, objavljeno je na sajtu Samoopredeljenja.

U saopštenju se ukazuje da Kurti „smatra kao neadekvatan i opasan pojam korekcija granica“, koji koristi kosovski predsednik Hašim Tači.

Prema stavu Kurtija, kako se objašnjava u saopštenju, „korekcija granica znači ispraviti tu i tamo po koji mali prostor sa bilo kojim selom, ali ne i uključivanje cele oblasti, kao što je područje opština Preševo, Medveđa i Bujanovac“.

Te opštine „treba tretirati kao nerazdvojnu celinu“, rekao je Kurti i ocenio da je „poštovanje Referenduma iz 1992. jedino pravo rešenje“.

Ni Kurti, ni Kamberi, nisu posle sastanka davali izjave. Saopštenje je objavio Savet Pokreta Samoopredeljenje za informisanje
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *