Bujanovački učitelji oko ekologije okupili vlast i opoziciju

BUJANOVAC, 16. novembar 2018. – Tribina Glasam za lepši i čistiji Bujanovac, koju je u četvrtak uveče organizovalo Bujanovačko društvo učitelja (BUDU), pored prosvetnih radnika, učenika, stručnjaka i građana, okupila je u maloj sali Doma kulture i predstavnike vlasti i opozicije.

Ekologija, kao jedan od najvećih problema Bujanovca, sa posebnim akcentom na deponiju i pse lutalice, dovela je na ovaj skup Stojanču Arsića, zamenika predsednika opštine, ali i dvojicu opozicionih prvaka iz odborničke grupe okupljene oko SNS- Nenada Zafirovića, direktora Bivode i Miodraga Milkovića, prvog čoveka Veterinarske stanice Bujanovac.

I pored povremenih packi, organizatori kažu da su uspeli u nameri da skup ne dobije političku konotaciju i pored dijametralno suprotnih stavova trojice političara o ekologiji, kojima je jedini zajednički imenitelj bila konstatacija da je ideja BUDU odlična.

Zafirović je govorio o deponiji i koja mesecima unazad gotovo svakodnevno gori, a nalazi se u neposrednoj blizini fabrike koju vodi.

Prvi ekološki problem je deponija, u čije opremanje reciklaznih postojenja, odnosno za instaliranje transfer stanice je uloženo 150 miliona dinara. Od početka projekta prošle su dve godine a mi nemamo ništa osim obećanja da će posao biti uskoro završen, rekao je Zafirofić.

Milković je govorio o psima lutalicama, podsetivši da je postalo pomodarstvo čuvanje pasa, koje vlasnice ostave na ulici kad im dosade:

Postoje zakoni po kojima je lokalna samouprava dužna da reši problem zbrinjavanja pasa lutalica. Taj posao radila je Veterinarska, ali je lokalna samouprava jednostrano sa nama raskinula ugovor, raspisala tender i posao dala firmi za koju javnost u Srbiji sumnja da pse samo prebacuje iz jednog grada u drugi, kazao je Milković.

Stojanča Arsić odbacio je optužbe i Milkovića i Zafirovića, rekavši da Veterinarska izigrava žrtvu i upitavši Milkovića zašto se nije javio na tender.

Arsić je najavio da će problem deponije uskoro biti rešen dodavši da će oprema na njoj uskoro biti instalira.

Na tribini su govorili i Svetlana Stojanović iz vranjskog Zavoda za javno zdravlje, i Snežana Milošević, žena koja se dugi niz godina bavi očuvanjem životne sredine.

Ovom tribinom imali smo za cilj da pokrenemo sve građane da pomognu u ispunjenju našeg zadatka, a to je da se svi potrudimo da naš grad bude lepši i čistiji“, navode u BUDU.

Događaj je imao i neformalni deo kada je čitana poezija Snežane Milošević, Jane Stojanović i članice BUDU Ivane Rudolf.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *