fbpx

Dom zdravlja: Za 18 radnih mesta 77 kandidata

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. februar 2019. -Za 18 radnih mesta u bujanovačkom Domu zdravlja konkurisalo je 77 kandidata, saznaju Bujanovačke u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Na nedavno završenom konkursu za zapošljavanje lekara, stomatologa, medicinskih tehničara, vozača i spremačica, na određeno vreme od 3 meseca, prijavilo se u proseku 3-4 kandidata po radnom mestu.

Najviše kandidata, ukupno 35, je konkurisalo je za oglašenih 6 mesta za medicinske tehničare, od 10 prijavljenih stomatologa će biti primljen samo jedan, dok je za 6 mesta za doktore medicine primljeno dvostruko više prijava.

Slađana Jovčić, rukovodilac pravnog odeljenja u DZ, rekla je za Bujanovačke da od ukupnog broja prijava treba odbiti 16 za koje je komisija utvrdila da ne ispunjavaju sve propisane uslove.

„Većina prijava je iz Bujanovca i okolnih sela. Nakon što je nadležna komisija izdvojila prijave koje ispunjavaju uslove konkursa dokumentacija je prosleđena direktorki na odlučivanje“, rekla je Jovčić.

Postupanje po neformalnoj preporuci lokalne samouprave o favorizovanju nezaposlenih iz bujanovačke opštine umnogome će olakšati činjenica da je ogromna većina kandidata upravo iz opštine Bujanovac.

Očekuje se da direktorka Lela Jovanović u narednih nekoliko dana odredi koji će kandidati biti primljeni.
3 thoughts on “Dom zdravlja: Za 18 radnih mesta 77 kandidata

 1. Tale

  Sasa kad „nas“ ima trecinu stanovnistva samo u Bujanovcu (ja licno mislim i vise) zasto ne pitas opstinske vlasti KOLIKO roma ima SVEGA zaposlenih u javnim preduzecima grada, na nivou opstine, regiona pa i republickom nivou na teritoriji opstine?
  Koliko Roma Sasa ima u skupstini grada? Koliko odbornika ili gradskih vecnika? Sasa GDE su Romi u Bujanovcu? Po USTAVU RS imate pravo na slzbeno koriscenje vaseg jezika (dvojezicnost ili u vasem slucaju TROjezicnost) na opstinskom nivou jer cinite vise od 15% stanovnistva. Imate pravo (na papiru) da u istoj procentnoj meri budete zaposleni u javnim ustanovama (narocito u MUP) itdd.

  GDE STE ROMI? kao i uvek cuti i budi podlozan „bar ko drumo“ ace so hijam amen….
  Samo vi glasajte za kg. brasna i verujte da ce vam ovi „drugi“ dati ono sto SAMI morate da uzmete.

  Pozdrav mojim romima.

  Reply
 2. Sasa

  Ne zaboravite na rome, i mi smo rodjeni i zivimo u Bujanovcu kao i Srbi i Albanci. Cinimo 1/3 stanovnistva grada Bujanovca. Medjutim. koliko ima zaposlenih roma u Dom zdravlja , samo jedan, Zato sada treba da budete realni, i da u obzir uzimate i medicinske tehnicare iz romske grupe i da ih zaposlite. Mislite malo na RAVNOPRAVNOST i respekt prema romima.

  Reply
 3. Stole

  Ne odlučuje ona jer je samo piun direktor..odlučuje deda Stojanča penzioner i predsednik opštine,jer za sve u Domu zdravlja se pitaju njih dvojica.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.