Mitrović: Privatizacija Banje možda sledeće godine, o Jugokopu se razgovara

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. februar 2020. Pomak u procesu privatizacije Bujanovačke banje može se očekivati tek naredne godine, procenio je narodni poslanik i šef Srpske napredne stranke (SNS) u Bujanovcu Nenad Mitrović, a na čekanju je i klanica Jugokop, za koju kaže da se „razgovara o potencijalnim investitorima“.

-Nadam se da ćemo možda u toku naredne godine imati priliku da vidimo da se nešto dešava u procesu privatizacije Bujanovačke banje, odnosno da se pojave zainteresovani za investiranje, jer dok se ne uloži ozbiljan novac u ovo lečilište ne možete očekivati ništa spektakularno – rekao je Mitrović Bujanovačkim.                                                                                 

Do tada Bujanovačka banja nastavlja da funkcioniše u sistemu podračuna koji ne podležu blokadi, pa se preko jednog izmiruju obaveze prema dobavljačima, a drugi služi za isplatu plata radnicima.

-Tamo 20 godina ništa nije uloženo, jedan dušek nije kupljen. Sada mogu da kažem da je dosta toga urađeno i pored toga što je Banja u stanju kakvom jeste. Renovirali smo ceo treći sprat, kupili smo nove dušeke za 60 ležajeva, 30 novih televizora i ono što je najbitnije kupili smo 4 nova aparata za elektroterapiju – kaže Mitrović, inače radnik ove ustanove.

Uprkos teškoj situaciji, uspeli su, kako kaže, da jedan deo novca ulože u poboljšanje uslova za boravak i lečenje pacijenata.

-Banja nije direktni korisnik budžeta, što znači da onoliko novca koliko zaradi može da podeli za plate i sve ostalo – ističe on.

Po Mitrovićevim rečima, od priče oko pokretanja Jugokopa se nije odustalo, ali je klanica kompleksna tema.

-Jugokop još uvek stoji i još uvek se razgovara o potencijalnim investitorima. Traži se adekvatno rešenje, da kada se pokrene proces proizvodnje to bude održiv proces. Nije nam cilj da pokrenemo proizvodnju koja bi vrlo brzo stala – kaže Mitrović.                                       

Pokretanje klanice Jugokop i pronalaženje investitora za Bujanovačku banju obećao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete Bujanovcu 8. februara 2019. godine.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *