Salihu: Bujanovac bezbedan, naćićemo rešenje za migrante

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. februar 2020. Bezbednosna situacija u opštini Bujanovac je stabilna, zaključeno je na sednici Saveta za bezbednost, dok će za rešavanje problema sa migrantima ovo telo uskoro predložiti konkretne mere.

-Po izveštaju iz Policijske stanice Bujanovac situacija u našoj opštini je dobra i nema nagoveštaja da bi na tom planu moglo da bude problema. Članovi Saveta su ukazali na dva incidenta koji su uznemirili javnost u proteklom periodu – brutalan napad na starijeg sugrađanina, koji je tom prilikom teško povređen, kao i napad na lekara Službe hitne pomoći – rekao je Bujanovačkim predsednik SO Bujanovac Adnan Salihu, koji predsedava Savetom.                          

Predstavnik bujanovačke policije, kako je rekao Salihi, pružio je uveravanja da se radi o izolovanim incidentima, te da su organi reda pravovremeno reagovali u oba slučaja.

Osumnjičeni za napad i pljačku je uhapšen vrlo brzo, a pripadnici MUP-a su na vreme odreagovali i u situaciji u Hitnoj pomoći, sprečivši ozbiljnije posledice – rekao je Salihu.

Savet se bavio i pitanjem migranata iz Prihvatnog centra kod Bujanovca, na čije „nedolično ponašanje“ ukazuju meštani sela Božinjevac, Levosoje, Ljiljance i Žuželjica.

Po rečima Salihua, Savet će uskoro izaći u javnost sa konretnim predlozima za sprečavanje eskalacije situacije.

-Sednici su prisustvovali i predstavnici Komesarijata za izbeglice u čijoj nadležnosti je Prihvatni centar. Po njima, probleme prouzrokuju migranti u tranzitu, a ne „štićenici“ centra. Komesarijat je svakako spreman da sarađuje sa lokalnom samoupravom – kaže on.

Među merama koje su članovi Saveta predlagali je veće prisustvo policije na području četiri sela i Prihvatnog centra, ali i zabrana izlaska iz kampa posle 22h.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *