ARSIĆ: SNS od građana uzima lične karte! MITROVIĆ: To su neozbiljne izjave neozbiljnih ljudi!

Piše: N. Stevanović

u tome “učestvuju i određeni notari koji će potpise overavati”: Arsić

Bujanovac, 3. mart 2020. (Naslovna foto: Arhiva izbori 2016.) – Aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) uzimaju lične karte od građana opštine Bujanovac kako bi sakupili potpise podrške za tu stranku na predstojećim izborima, tvrdi Saša Arsić, regionalni koordinator Narodne stranke (NS),

Na drugoj strani, šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović demantuje Arsića:

Radi se o neozbiljnim izjavama neozbiljnih ljudi, odgovara narodni poslanik SNS.

Prema Arsićevim rečima, naprednjaci se “uveliko spremaju za krađu i marifetluke, što je primetno i u bujanovačkoj opštini”.

Arsić tvrdi da su naprednjaci u kleničkom kraju sakupljali lične karte i od nepokretnih lica, koji se žale i traže da im aktivisti SNS vrate dokumente, što ovi neće da urade.

Namera im je, dodaje, da kada izbori budu raspisani objave da su sakupili potreban broj potpisa za 24 sata, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou.

Prema njegovim rečima, u tome “učestvuju i određeni notari koji će potpise overavati”.

Sumnjamo da ljudi neće ni izlaziti da potpisuju, već će to sa notarima, najverovatnije iz drugih gradova, završavati neko drugi. Upozorio bih i notare da će mnogi posle izbora izgubiti licence zato što će posmatrači OEBS-a kontolisati i proverati te potpies, da li je zaista neko lice potpisalo podršku SNS-u – kaže Arsić za Bujanovačke.

Arsić naglašava da to što Narodna stranka bojkotuje izbore ne znači da neće „registrovati sve te nepravilnosti“.

Ne znam o čemu govori Saša Arsić: Mitrović

Na pitanje Bujanovačkih da li naprednjaci zaista sakupljaju lične karte i planiraju da potpies overe kod notara, prvi čovek SNS-a u Bujanovcu odgovara odrično.

-Ne znam o čemu govori Saša Arsić. Ovo je pitanje za notare, da li po zakonu smeju da overe nečiji potpis kada to lice nije fizički prisutno – kaže Mitrović.

Pred Osnovnim sudom u Bujanovcu u toku je postupak po privatnoj tužbi Saše Arsića protiv Nenada Mitrovića, o čemu možete čitati OVDE.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *