Nenad Tasić: Mitrovićev poziv je licemeran

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. mart 2020. -Bujanovački naprednjaci na čelu sa Nenadom Mitrovićem, po oceni odbornika Nenada Tasića iz SPO, ni u jednom trenutku nisu imali iskrenu želju da se napravi jedinstvena lista srpskih stranaka, već su im „lični i stranački interesi bili na prvom mestu“.

-Licemerno je da Mitrović govori o nekakvoj otvorenosti za razgovore u trenutku kada je SNS već imao dogovorenu koaliciju i spremnu izbornu listu. Ta „otvorena vrata“ o kojima govori su premala za sve one koji nisu deo već formirane liste – rekao je u sredu Tasić za Bujanovačke.

Po Tasićevim rečima, šef naprednjaka samo želi da se opravda u javnosti kada kaže da je iz njegove izjave Bujanovačkim navodno shvatio da on, Tasić, nije zainteresovan za saradnju sa SNS-om.

Tasiću smo ukazali da je tada na naše pitanju o SNS-u i njihovom učešću na zajedničkoj listi odgovorio da su „realno gledano šanse male, ali da postoje“

-Ja sam u izjavi za vaš portal pre mesec dana prvi pozvao političke predstavnike Srba na dogovor o zajedničkoj listi i bio sam iskren. Rekao sam i da je neophodno da se svi izdignemo iznad ličnih i stranačkih interesa da bi došli do jedinstvene liste. Nažalost, bio sam u pravu da će kod njih preovladati upravo takvi interesi – kaže on.

Naglasio je da naprednjaci za sve ovo vreme nisu pozvali njega lično, Stojanču Arsiću ili bilo koga iz SPS na razgovor.

-I onda kad su formirali listu sa svojim partnerima, pričaju o otvorenosti za razgovore, pa kako to nazvati osim licemerjem – dodaje.

On, poput Stojanče Arsića dan ranije, za na potvrđuje da je dogovorena koalicija Arsićeve grupe građana, SPS i njegovog SPO.

-Mi smo u protekle četiri godine  bili zajedno deo vladajuće koalicije i radili u interesu svojih sugrađana. Zajednički nastup na izborima ove tri grupacije je upravo ono što su naši sugrađani od nas tražili, da tako nastavimo da radimo za sve njih – kaže Tasić.

Osim što je potvrdio da će Stojanča Arsić, kao neko ko je 2016. godine osvojio više od 2.400 glasova, biti nosilac izborne liste ove koalicije, Tasić  nije želeo da govori o ostalim imenima, naglasivši da će se voditi računa da kandidati za odbornike budu čestiti ljudi – „naši sugrađani i komšije“.

-Ne bi me iznenadilo da druga strana vodi negativnu kampanju i služi se raznim sredstvima kao i 2016. godine. Svedoci smo da su već počela zapošljavanja po državnim institucijama neposredno pred izbore – kaže Tasić.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *