Novosti: Dabetići na okupu preko skajpa

Bujanovac, 8. april 2020. (Foto printskrin Novosti)- Mladi bujanovački košarkaši Danilo (17) i Andrija (15) Dabetić, koji karijeru grade u Italiji, zbog pandemije korona virusa ostali su u toj zemlji pa se, umesto uživo, sa roditeljima po nekoliko puta dnevno vide i čuju preko skajpa, pišu Novosti.

Njihova majka Jelena Matić Dabetić priča za „Novosti“, kako naizmenično sa istom zebnjom prati situaciju u Italiji i Srbiji.

Svakoj majci, kada deca nisu pored nje, je teško. Meni je uteha što znam da su u izolaciji, ali opet i suprugu i meni se život sveo na strepnju i čekanje njihovog poziva. Dok su ostale porodice u Srbiji uglavnom u porodičnim domovima, naša se okuplja na „Skajpu“ – priča Jelena.

Mladi košarkaši, koji su započeli sportsku karijeru u klubu Plej 017 u Bujanovcu, nastavili su da nižu sportske uspehe u dva italijanska grada gde ih je zatekla pandemija.

Danilo je sve vreme u Rapalu, gradiću koji se nalazi u Lombardiji, mlađi Andrija je do pre nekoliko dana bio u gradu Pjanbino, oblast Toskana, pa se pridružio bratu u Rapalu. Obojica su na istoj sportskoj akademiji.

Majka Jelena kaže da deca imaju odlične uslove i za trening i za život, prate nastavu onlajn, isto kao deca u Srbiji.

– Četiri nedelje su u karantinu, ja sam želela da dođu kad je sve ovo počelo. Suprug Ivan, takođe sportista, bio je glas razuma i smatrao da decu ne treba izlagati putovanju. Posle svega verujem da je to bila prava odluka – kaže Jelena.

Jelena i Ivan se sa sinovima čuju više puta dnevno. Jelena u šali dodaje da kao i svaka majka iz Srbije najpre pita da li su dobro jeli.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *