Dr Kon najavio povlačenje

Neki od komentara na FB stranici dr Kona

Bujanovac, Beograd, 14. april 2020. – Brojni mediji premeli su u torak ujutru da se epidemiolog dr Predrag Kon povlači iz Kriznog štaba i da će drugima prepustiti da vode borbu protiv pandemije.

Kon je svoju nameru podelio preko Fejbuka. Ta objava je, međutim, izbrisana ali su ostali brojni komentari u kojima ga pratioci mole da odustane od odluke, ali ima i onih koji koji iznose negativne stavove prema njegovom radu.

Kako prenosi RTS, na taj potez su ga naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.

Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu, vreme je da se sklonim. Koliko vidim po Fejsbuku glavni ‘krivac’ za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. ‘Ratove’ neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje“, napisao je dr Kon.

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu Kriznog štaba upadljivo je bilo odsustvo dr Kona.

SVE VESTI O KORONA VIRUSU VEZANE ZA BUJANOVAC, MOŽETE PRATITI NA NAŠEM LINKU KLIKOM OVDE!



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *