fbpx

Mitrović: Do sednice moguće potpisivanje sporazuma sa Arifijem, približavamo stavove

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. jul 2020. (Foto arhiva) – Do petka i konstitutivne sednice bujanovačke skupštine ima dovoljno vremena da postignemo dogovor oko formiranja vlasti sa Nagipom Arifijem, kaže šef lokalnog odbora SNS-a Nenad Mitrović.

Moguće je, međutim, i da se sednica ne održi, dodao je, jer svaki od odbornika ima pravo da odluči da li će prisustvovati sednici zakazanoj za petak ili na nekoj narednoj.

Ima vremena do sutra da se potpiše koalicioni sporazum. Sve je moguće do početka sednice – rekao je Mitrović Bujanovačkim u četvrtak.

On je naglasio da sada o formiranju vlasti razgovara samo sa Arifijem i da će tako biti do epiloga pregovora, a sudeći prema saopštenju Partije za demokratsko delovanje, priča o svealbanskoj koaliciji je propala jer su se „Arifi i Mitrović već dogovorili o podeli vlasti“.

Sa Šćiprimom Muslijuom, liderom Pokreta za demokratski progres (PDP), koji je po poslednjim nezvaničnim informacijama, ipak odlučio da se povuče iz dogovora oko koalicije DP-SNS-PDP, Mitrović kaže da nema potrebe da razgovara.

Razgovaram sa Nagipom Arifijem o onome što treba da pripadne srpskoj strani, a on vodi pregovore o 60 procenata koji će pripasti albanskoj strani i sa kim će u tom delu da sarađuje je njegova stvar.  Takav paritet je uspostavljen 2002. godine – kaže šef naprednjaka.

Naprednjaci od starta postizbornih kombinacija insistiraju na „podeli funkcija isključivo na osnovu izbornih rezultata“, što, pored ostalog, znači da traže mesto predsednika skupštine, funkciju koju navodno zahteva i PDP.

Na pitanje Bujanovačkih da li i dalje zastupa čvrst stav o podeli vlasti isključivo na osnovu rezultata, Mitrović odgovara:

Približavamo stavove, videćemo kako će to da izgleda, da ne prejudiciram sada. Svakako da će izborni rezultat imati uticaj na konačan ishod pregovora – rekao je.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *