Kovid bolnica u Banji spremna za pacijente

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. jul 2020. – U trenutku kada epidemiolozi i ministar Zlatibor Lončar predviđaju rast broja obolelih u Bujanovcu i Preševu, u kovid bolnici u Bujanovačkoj banji još uvek nema pacijenata iako je, kako kaže direktor Goran Nedeljković, lečilište sada opremljeno za adekvatnu hospitalizaciju obolelih od kovida-19, za razliku od prethodnih dana.

Banja je dobila i jednu bocu sa kiseonikom, koje nije bilo na samom startu funkcionisanja Banje u kovid sistemu, zbog čega prijem pacijenata nije bio moguć. To, međutim, izgleda nije dovoljno s obzirom da je ministar Lončar izjavio da će pacijenti pozitivni na kovid 19 iz ova dva grada biti transportovani na lečenje u Leskovac. 

Dobili smo jednu bocu, što bi trebalo da bude dovoljno za jednog ili dva pacijenta i sada smo osposobljeni da pružimo i terapiju kiseonikom, ako bude bilo nephodno. Očekujemo u narednim danima da nam se dopremi još boca. Na sreću, pacijenata nema i nadam se da ih neće ni biti, jer bi to značilo da situacija na ovom području ide nabolje – rekao je u petak Nedeljković Bujanovačkim.

Za razliku od početka nedelje kada je prvoj kovid bolnici na teritoriji Bujanovca od opreme nedostajalo praktično sve, kako je tada rekao direktor, sada opreme, bar one osnovne, ima u dovoljnim količinama.

Kapacitet Banje je oko 150 pacijenata.

Od početka pandemije pa do 23. juna na teritoriji Bujanovca registrovana su 93 slučaja korone.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *