fbpx

Mitrović: Svealbanska koalicija pred raspadom, odbacili su polovinu svojih građana

Bujanovac, 25. avgust 2020. – Svealbanska koalicija ne funkcioniše, postoji veliki razdor među strankama koje je čine i pitanje je dana kada će da pukne, kaže za Bujanovačke Nenad Mitrović, šef bujanovačkih naprednjaka.

Nju čine partije koje su nespojive, koalicija je sastavljena na silu, pritiskom iz Tirane, sa strankama koje ni po kojoj logici ne mogu zajedno. A sve to reflektovaće se lošim posledicama po opštinu i njene građane, uveren je Mitrović.

On dodaje da od predsednika opštine Nagipa Arifija još uvek, uprkos obećanjima, nije dobio poziv za ragovor o ulasku SNS u lokalnu vlast.

Arifi i stranke koje čine koaliciju su na potezu, poziva još nema, potvrđuje Mitrović, koji je i narodni poslanik sa liste SNS.

On ponavlja da to što vlast čine samo albanske stranke nije dobro za Bujanovac jer „Albanci odbacili polovinu svojih građana:

Ova većina je formiranjem svealbanske kolaicije izopštila ne samo Srbe, već i Rome, koji čine 50 odsto građana. Odbacili su, dakle, jednu polovinu svojih sugrađana, komšija i prijatelja, a to ne može da bude dobro, naglašava Mitrović.

Ako ne mogu sa Srbima, dodaje on, zašto su onda i Romi van vlasti?

Ili, ako ne mogu sa SNS, imaju još jednu srpsku listu (koalicija oko SPS; prim. Buj.), zašto onda ona ne bude deo vlasti?

Ukoliko ipak dođe do razgovora, Mitrović ponavlja da neće odstupiti od principa da Srbima pripadne 40 odsto vlasti:

Naglašavam da je to princip koji važi od 2002. godine, tako da ne tražimo ništa novo i posebno. Taj princip podrazumeva da Albanci i Romi imaju 60, a Srbi 40 odsto vlasti. A ako neće sa Romima, onda ćemo mi, ali uz izmenjen dogovor o reciprocitetu, kaže Mitrović.

Prema njegovim rečima, albanski lideri su pogrešili ako vode politiku ucene:

Pogrešan je potez ako misle da mogu da ucenjuju državu i njenog predsednika, u smislu da za deo lokalne vlasti traže položaj u vladi, tvrdi Mitrović.

Bujanovačke su u nekoliko navrata bezuspešno pokušale da kontaktiraju i Nagipa Arifija.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.