Arsić: Narodni poslaniče Mitroviću, zašto ćutiš

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 2. decembar 2020. Saša Arsić, predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke u Bujanovcu, pita narodnog poslanika  Nenada Mitrovića, šefa naprednjaka, da li je “u Skupštini Srbije samo da bi ćutao i primao platu, ili da kao narodni poslanik zastupa interese građana opštine iz koje dolazi”.

-Ako je netačno to što je je drugi poslanik iz Bujanovca, Šaip Kamberi, izneo u Skupštini o stanju u državi i opštini, zašto se Mitrović nije javio za reč da demantuje Kamberija – pita Arsić u lično i ime Narodne stranke.

Ako je protivzakonito isticanje albanske zastave na državnim institucijama, dodaje Arsić,  zašto se Mitrović ne izjasni povodom toga i reaguje, ili je „važno da se ćuti, da se primaju dnevnice i čeka prilika da se Nagip Arifi umilostivi i da poslaniku još neku funkciju u opštinskoj vlasti“.

Narodna stranka ima zamerke i na dodelu subvencija iz Koordinacionog tela, ocenjujući da su preduzetnici iz srpske zajednice oštećeni, a da poslanik Mitrović ne reaguje na to.

-Kako je moguće da albanske firme dobiju 12 miliona dinara, a srpske firme 3 miliona. Mitrović se žali da nije u opštinskoj vlasti, ali Koordinaciono telo kontroliše vlada Republike Srbije koju on u skupštini podržava, pa neka objasni narodu zašto se ovako raspoređuju sredstva i sa kojom namerom, a takva je praksa poslednjih 8 godina – ističe Arsić.

Po njemu, Srbi dobijaju tek 25 odsto subvencija, a Albanci 75,  dok o tome odlučuje organ koji nije pod ingerencijom opštine,već pod direktnom nadležnošću vlade Republike Srbije.

-Kažite narodu u Bujanovcu, poslaniče Mitroviću, šta je dobio kada vam je ukazao poverenje na izborima 2020, ne šta ste vi dobili, već običan narod, privreda i infrastruktura u opštini – pita Arsić.

Narodna stranka zaključuje da Vlada Srbije može rešiti lokalne probleme i bez opštinskih vlasti, ako bi imala volju za to i ako bi bilo nekog da im ukaže na probleme.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *