Građani: Na vakcinaciju treba da se ide sa muzikom

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. januar 2021. Bujanovčani koji su danas vakcinisani protiv korona virusa kažu da su jedva dočekali početak imunizacije i većini je bilo svejedno da li će primiti američko-nemačku, britansku, rusku, ili kinesku vakcinu.

Upravo će cepivo iz Kine primiti tokom dana prva grupa od pedesetak građana iz svih starosnih kategorija, od devedesetogodišnjaka do osobe rođene 2001. godine.

Novica Dicić: Vakcinacija jedino rešenje

-Ja sam baš hteo kinesku vakcinu, na osnovu nekih informacija do kojih sam došao iz medija. Popunio sam elektronsku prijavu na sajtu euprave i nakon nekoliko dana sam dobio obaveštenje o terminu. Verujem da je ovo kraj agonije sa koronom – rekao je našem portalu Bujanovčanin Božidar Ibišević (60) nakon vakcinacije.

Novica Dicić, prosvetni radnik iz Karadnika, kaže da mu je neko u martu prošle godine ponudio vakcinu da bi sa muzikom otišao da je primi.

-Sve ide vrlo brzo, opšti pregled kod lekara i zatim vakcinacija. Za dve do tri nedelje treba da primimo drugu dozu. Bilo mi je potpuno svejedno koju vakcinu ću primiti – naglasio je Dicić.

Po rečima dr Aferdite Mustafa, koordinatora za imunizaciju u bujanovačkom Domu zdravlja, prvi dan imunizacije građanstva protiče bez problema,  nema gužve jer su unapred određeni termini, a vakcinacija će se nastaviti i sutra.

-Radi se po spiskovima koje dobijamo na osnovu elektronskih prijava. Strogo se držimo instrukcija viših instanci, i u ovom trenutku mogu da kažem da će se vakcinacija nastaviti i sutra. Za sada na zalihama imamo kinesku vakcinu – kaže Mustafa.

I Arifi pozdravio početak vakcinacije

Punkt za imunizaciju u zgradi Ekonomskog fakulteta obišao je i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, koji je zdravstvenom osoblju poželeo srećan rad, a građane ohrabrio da se vakcinišu, ocenivši da je to put ka okončanju pandemije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *