Opština V. Han sanira štetu od poplava

Bujanovac, V. Han, 3. februar 2021.- Zbog nedavnih poplava na jugu i štete koju su nanele meštanima, u opštini Vladičin Han su u toku radovi na uređenju korita reke Vrle, a u planu je i saniranje štete na infrastrukturi u pojedinim selima, pišu Južne vesti.

Predsednik Opštine Goran Mladenović kaže da se radovi na koritu privode kraju, a da će na mostovima i putevima radovi koštati oko 20 milona dinara.

– Do sada je urađeno oko kilometar i po korita u Žitorađu i Prekodolcu. Radovi su u završnoj fazi, koštaju 420.000 dinara, a novac je obezbeđen iz budžeta Opštine – kaže Mladenović.

Prema njegovim rečima, voda je odnela i most u selu Kacapun, a oštećeni su i putevi kod Veterinarske stanice i u pojedinim selima.

-Koštaće nas mnogo da saniramo svu štetu. Da ponovo podignemo most u Kacapunu je oko 2 miliona dinara, prelaz preko regionalnog puta u Priboju je oko 700.000 dinara, u Žitorađu oko 600.000 – dodaje Mladenović.

Kaže da će, ne računajući štetu na njivama, livadama i privatnim kućama, samo radovi na infrastrukturi vrede preko 20 miliona dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *