Kamberi:100 dana predsednika Vučića

Bujanovac, 5. februar 2021. – Nema napretka Srbije ka EU, kao ni u dijalogu sa Kosovom. Ne obeležavamo sto dana Vlade već sto dana predsednika Vučića, objavio je narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi.

Šef poslaničke grupe Ujedinjena dolina-SDA Sandžaka kritikovao je rad Vlade, a premijerki Ani Brnabić zamerio što se nije obratila parlamentu povodom 100 dana od njenog formiranja 4. februara.

Na ovaj dan premijerka dokazuje da današnja Srbija nije ni parlamentarna ni demokratska republika. Ovo izbegavanje podnošenja izveštaja Skupštini najbolje govori o 100-dnevnom učinku vlade Ane Bernabić, a zapravo se radi o 100 dana predsednika Vučića“, napisao je Kamberi.

Nema rezultata u napretku Srbije ka EU. Imamo ekstremnu polarizaciju društva, kršenje nezavisnosti sudstva, nema napretka u dijalogu sa Kosovom, nema suočavanja sa prošlošću, veličaju se ratni zločinci, demonizuju opozicioni mediji, diskriminišu se manjine i jača autoritarnost predsednika “- smatra Kamberi.

Za Vladu Ane Brnabić, kojoj je predsednik Aleksandar Vučić poverio drugi mandat, 28. oktobra 2020. glasalo je 256 poslanika. Protiv su bili samo poslanici Ujedinjene doline-SDA Sandžaka.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *