Halili otkrio toplu vodu: Havarije zbog stare mreže, prljavština zbog stare mehanizacije

Piše: N.Stevanović

Bujanovac, 17. maj 2021. –Zastarela mreža i stara mehanizacija, prema objašnjenju direktora JP Komunalac Ruždija Halilija, razlozi su čestih vodovodnih havarija, prepunih kontejnera i smeća na gradskim ulicama, na šta gotovo svakodnevno ukazuju Bujanovačke.

Halili je ovo otkriće izneo na sednici SO Bujanovac u ponedeljak, ali se nije potrudio da objasni zbog čega je to tako.

Podsećamo da je na početku mandata prošlog leta on preko Bujanovačkih građanima obećao normalizaciju vodosnabdevanja i čistiji grad, ali do toga ni skoro godinu dana kasnije nije došlo.

-Tačno je da imamo česte havarije na vodovodnoj mreži, a razlog je zastarela mreža, a što se tiče smeća i nečistoće, mi se trudimo, ali i tu imamo problema zbog starih kamiona i čestih kvarova na mehanizaciji – odgovorio je Halili na pitanje odbornika Alternative za promene Fljorima Agaja.

Halili je dodao da očekuje da se čistoća u gradu poboljša s obzirom da je komunalno preduzeće dobilo kamion za odnošenje smeća od kompanije “Bici” kao donaciju.

-Radimo i na zameni sigurnosnih ventila na vodovodnoj mreži, tako da ćemo kada dođe do kvara moći da isključujemo samo određene delove grada, a ne celu mrežu što je sada neophodno – kaže on.

Predsednik Privremenog organa koji upravlja “Komunalcem” je naglasio da se ovo preduzeće suočava sa tužbama radnika, o čemu su Bujanovačke, takođe, više puta pisale.

-Imamo tužbe 82 radnika, a kojim iznosima se radi govori podatak da nas 8 potvrđenih presuda od strane Apelacionog suda košta oko 7 miliona dinara – rekao je Halili.

Po njegovim rečima, to su direktni gubici preduzeća, a rukovodstvo nastoji da postigne poravnjanje sa radnicima kako bi te gubitke umanjilo.

On je pred odbornicima danas branio izveštaj o radu JP „Komunalac“ za prošlu godinu, koji je skupština posle kraće rasprave usvojila.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *