Građani se ponovo guše u dimu sa deponije, nadležni ne reaguju (video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. jul 2021. Bujanovčani i Rakovčani se ponovo guše u dimu sa deponije na kojoj bukti novi požar svega nekoliko dana od protesta građana i razgovora sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem i direktorom „Komunalca“ Ruždijem Halilijem kada je obećano rešenje – po ko zna koji put.

„Naša deca se guše u dimu i ovog jutra, napustite funkcije ako niste sposobni da rešite problem na deponiji“, poručio je Haliliju i Arifiju ogorčeni građanin koji nam je poslao snimak požara, a koji možete videti na kraju teksta.

Sa naplatne rampe u blizini deponije, javljaju da ih „dim ubija i nema vazduha“.

„Žale se i vozači da je vidljivost smanjena zbog dima. Ovog jutra je baš gadno, ne može da se diše, pomrećemo od ovoga svi“, kažu zaposleni koji su se javili Bujanovačkim.

Za to vreme, na pitanje šta je preduzeo da spreči neovlašćeni ulazak na deponiju, pošto tvrdi da paljevine izazivaju sakupljači otpada, Halili nije odgovorio Bujanovačkim.

Rešavanje problema deponije je jedno od njegovih lažnih obećanja.

Umesto odgovora koje je kao javni fukcioner dužan da daje građanima, Halili je ranije optužio Bujanovačke da „napadaju Komunalac iz političkih interesa, bez argumenata i bez milosti“.

Nekadašnji radnici komunalnog preduzeća, itekako upućeni u situaciju na deponiji, tvrde da Halili govori neistinu kada kao vinovnike paljevina označava sakupljače sekundarnih sirovina.

-Pale je sami. Takav je sistem, da naprave mesta za smeće – kaže naš sagovornik.

Isto misle i brojni građani.

Semija Aliji, tehnički direktor „Komunalca“, kratko je rekaoBujanovačkim da će odmah poslati ekipe za gašenje.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *