Deponija, još jedno lažno obećanje direktora Komunalca

Piše: N. Stevanović

Arifi i Halili: Šta to beše odgovornost?

Bujanovac, 19. maj 2021.- Kada je deponija gorela u septembru prošle godine, čelnik JP „Komunalac“ Ruždi Halili obećao je da je to poslednji put da se meštani Bujanovca i okolnih sela guše u dimu.

Samo da rešimo ovo sad, vatre više neće biti, stavićemo rampu, ogradu, pa čak i kamere ako treba – rekao je tada Halili.

Ispostavilo se da je u pitanju bilo jedno od njegovih lažnih obećanja, poput onog o odnošenju smeća i normalizaciji vodosnabdevanja. Danas, skoro godinu dana od kako je na čelu Komunalca, grad nikada nije bio ovako prljaviji a kvarovi na vodovodnoj meeži učestaliji.

Na gradskoj deponiji kod Bujanovca požar bukti već  danima, Bujanovčane truje dim, a uopšte nije poznato da li nadležni – JP „Komunalac“ i Opština nešto preduzimaju. Ako je suditi prema dimu koji svakodnevno kulja sa deponije- odgovor je negativan.

-Ako i nešto rade,  to očigledno nije dovoljno, jer otrovni dim kulja već nekoliko dana – kažu za Bujanovačke upućeni u problematiku oko deponije.

Da deponija ponovo gori svedoče današnji snimci sa lica mesta koje su našem portalu poslali čitaoci a možete ih videti na našoj FB stranici.

Vatrgosci, kako saznajemo, nisu angažovani na gašenju požara, jer deponija nije u njihovoj nadležnosti.

-Od kontejnera na ulici do prebacivanja i odlaganja smeća na deponiju sve je na JP „Komunalac“. Tačno je propisano kako se smeće odlaže, kako se deponija obezbeđuje da ne bi došlo do paljevine, a ako do toga dođe zna se i kako se gasi – nanošenjem zemlje i zatrpavanjem. Za to se angažuje odgovarajuća mehanizacija. Vatrogasci sa tim nemaju nikakve veze – kaže naš sagovornik.

 

 

 




One thought on “Deponija, još jedno lažno obećanje direktora Komunalca

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *