Vučić o kovid propusnicama: Slušaćemo struku, ali Ustav mora da se poštuje

Bujanovac, 14. avgust 2021. Povodom zahteva stručnjaka za uvođenje kovid propusnica predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će se i dalje slušati struka, ali da mora da se poštuje Ustav.

Na pitanje šta misli o predlozima virusologa Milanka Šeklera i epidemiologa i člana Kriznog štaba Predraga Kona o uvođenju kovid propisnica za one koji su se vakcinisali ili su testirani kao negativni na kovid, rekao da je to teško pitanje.

-Naravno slušaćemo struku, ali moramo da obratimo pažnju na poštovanje Ustava. Slušaćemo struku, ne možemo da se unervozimo i da ne slušamo i ono što nam se možda ne sviđa. Moramo da razgovaramo i vidimo šta možemo da uradimo – rekao je Vučić, prenosi RTS.

Šekler je ranije rekao da je moguće i neophodno da se ulazak u lokale uslovi potvrdom o vakcinaciji ili negativnim testom, odnosno kovid propusnicama, ali da je za to potreban „validan sistem kontrole“.

-Očigledno je da to može da funkcioniše ukoliko su nadležna tela koja to treba da kontrolišu adekvatno obučena – rekao je on.

Istakao je da to treba da bude sprovodeno „drastično“, da budu kažnjavani oni koji ulaze u lokale bez ispunjavanja navedenih uslova, ali i oni koji im to omogućavaju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *