fbpx

Nikolić Mustafi: Biće vam potreban dobar i skup advokat

Bujanovac, 30. avgust 2021. – Nervozna, histerična, nevaspitana i suviše lična reakcija gospodina Ragmija Mustafe potvrđuje da je inicijativa Zavetnika za promenu naziva okruga u „Vranjski“, pogodak u sam centar, navodi se u saopštenju Zavetnika koje  je potpisao predsednik Okružnog odbora Dragan Nikolić Nika.

On je nastavio polemiku sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) koji mu je preko Bujanovačkih poručio da se protivi decentralizaciji kako bi što više profitirao od svoje advokature.

-Sigurni smo da će Vam trebati veoma dobar i skup advokat kada sledeći put istaknete zastavu strane države, piše u saopštenju.

Ističući da u Bujanovcu i Preševu postoje i sud i tužilaštvo, Nikolić je poručio Mustafi „da će se u to i sam uveriti kada ponovo proba da istakne zastavu strane države sa ciljem uznemirenje javnosti i svesnog, namernog i drskog kršenja zakona Srbije čiji je punopravni građanin“.

-Uporno ćemo i dalje insistirati na utvrđivanju tačnog broja Albanaca koji stvarno žive na teritoriji Preševa i Bujanovca kako bi se onemogućilo glasanje istih osoba na viće mesta, ističe Nikolić u saopštenju.

Dodaje se da je inicijativa Zavetnika pogodak u sam centar jer u potpunosti “potire izmišljene nazive o nekakvoj Preševskoj dolini koje plasiraju iz Nacionalnog saveta Albanaca”, navodi Nikolić

-Jedino što je tačno u izjavi gospodina Mustafe, kako se ističe, jeste da je Vranjski okrug jedan od najnerazvijenijih i najsiromašnijih, ali da posledice toga osećaju i Srbi i Albanci. Stav je Zavetnika da su svi građani Vranjskog okruga potpuno jednaki u svim pravima, slobodama, ali i obavezama, kaže se u sopštenju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
One thought on “Nikolić Mustafi: Biće vam potreban dobar i skup advokat

  1. Andrija

    Presevska dolina nije izmesljena kao i Bujanovacka kotlina. Presevsku dolinu su koristili srbi u proslom veku kao i 19-om (postoje podaci) nije nikakva izmisljotina. To sto su albanci preuzeli rec presevska dolina je druga prica. Ne moze ni da se ospori ni Bujanovacka kotlina, bujanovavki srez, presevski srez itd. Vranjski okrug uopste nije siromasan ali Pcinjski sa opstinama Bujanovac I Presevo jesu i to najvisem nivou. Mi Srbi iz Bujanovca i Preseva molimo da gospodin Nikolic prestane sa provokacijama, kao i borbu preko srpskih ledja gradjana Preseva i Bujanovca. Licne interese neka resava licno ali ne preko srba iz Bujanovca i Preseva. Svako dobro.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.