Stanković: Neka me naprednjaci smenjuju, ja ću da radim

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. septembar 2021. -Zahtev bujanovačkog odbora SNS za njegovu smenu sa mesta predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković ocenjuje kao legitiman, ali kaže da će o tome odlučivati oni koji su ga postavili.

Stanković i Mitrović na sastanku u Bujanovcu

-Ja sam, da tako kažem, vojnik države i ono što država bude donela i oni koji su me postavili donesu odluku ja ću to ispuniti bez ikakvih uslova ili potezanja nekih neprijatnosti – odgovorio je Stanković na pitanje Bujanovačkih o zahtevu naprednjaka za njegovu smenu.

SNS u Bujanovcu traži smenu aktuelnog predsednika KT, jer, kako kažu, smatraju da Stanković ništa nije uradio za Bujanovac, a posebno mu zameraju što nije došao u Bujanovac da pruži podršku Srbima posle formiranja „svealbanske“ većine.

-On se jednostavno ne bavi svojim poslom, nema ga na terenu u Bujanovcu i srpsko stanovništvo od ove institucije pod njegovim rukovodstvom nema nikakve koristi – rekao je za Bujanovačke šef naprednjaka Nenad Mitrović u maju ove godine.

Mitrović je u četvrtak prisustvovao sastanku koji je sazvao Stanković kako bi sa političkim liderima Srba razgovarao o projektima za srpske sredine koje finansira KT.

-Ja sam u proteklom periodu sarađivao sa ovim ljudima, a kako i koliko sam sarađivao je pitanje koje svako može da potegne, ali nemam nikakvih ličnih animoziteta – rekao je Stanković.

Zaključio je da je legitimno pravo svake političke partije i pojedinca da traži njegovu smenu.




2 thoughts on “Stanković: Neka me naprednjaci smenjuju, ja ću da radim

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *