Salihi: Novac od KT ne bi dobio ni moj brat ako ne ispunjava uslove

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 13. septembar 2021. Novac iz Koordinacionog tela preduzetnicima je podeljen po strogim kriterijumima uz potpuno transparentan rad komisije koja je odlučivala o projektima, tvrdi za Bujanovačke Sali Salihi, šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija.

-Ako neko ne ispunjava propisane uslove ne može se uraditi ništa, pa i da je moj brat – kaže Salihi koji je bio član komisije koja je odlučivala o raspodeli bespovratnih sredstava lokalnim firmama.

On je reagovao na pisanje našeg portala o dodeli 4 miliona dinara preduzećima čiji su vlasnici najbliži rođaci predsednika bujanovačke skupštine Envera Ramadanija i predsednika opštine Nagipa Arifija.

Naglasio je da su u komisiji bili predstavnici ministarstava, Koordinacionog tela, Privredne komore, lokalnih samouprava Preševa i Medveđe.

-Tačno je da su firme koje ste naveli (Unikat, Giga trends) dobile bespovratna sredstva, ali u konkursu nigde ne piše da oni nisu mogli da konkurišu. Stvar je potpuno čista, svi koji su dobili sredstva ispunili su sve propisane uslove, a bodovanje se vršilo po strogim kriterijumima. Tu apsolutno nema nikakvog prostora za neke mahinacije – kaže Salihi.

Da bi potkrepio svoje tvrdnje Salihi je Bujanovačkim ponudio na uvid zapisnike sa sastanaka komisije, koji, kako kaže, potvrđuju da je novac deljen isključivo na osnovu unapred utvrđenih kriterijuma.

-Iz Bujanovca je konkurisalo 12 firmi, od kojih su dve otpale zbog nepotpune dokumentacije, a preostalih 10 je bodovano, pa je jedna sa najmanje bodova ostala ispod crte – objašnjava on.

Firme iz Bujanovca su od KT na ime subvencija ove godine dobile 19 miliona dinara. 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *