Radikali: Sramota da bude i albansku vlast i srpsku opoziciju u Bujanovcu

Opozicija u SO Bujanovac

Bujanovac, 28. oktobar 2021. Situacija u opštini Bujanovac je velika sramota i za opštinsku vlastu i  za opoziciju, poručuju iz  Pčinjskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke (SRS).

Radikali kažu da dok srpske opozicione stranke bojkotuju lokalnu skupštinu, bojkotuju i “život i svakodnevnu muku stanovnika pomenutih sela čije su poverenje dobili”, što, kako kažu iz SRS, ne smeju da rade.

-Svedoci smo kako se Bujanovac „davi” u siromaštvu i beznađu dok se pojedinci enormno bogate. Bujanovačka sela propadaju dok opozicione stranke ćute. Ne smeta im što stanovnici sela Lopardince, Božinjevac, Levosoje, Oslare, Klenike, Klinovac, Rakovac, Sveta Petka, Krševica i druga sela nemaju osnovne uslove za život. Oni bojkotuju rad skupštine! U redu, neka bojkotuju! To je njihovo pravo! Međutim, ne mogu i ne smeju bojkotovati život i svakodnevnu muku stanovnika pomenutih sela čije su poverenje dobili – navodi se u saopštenju SRS.

Povod za reakciju radikala bili su tekstovi Bujanovačkih o podeli humanitarnih paketa Crvenog krsta najugroženijim stanovnicima opštine i dodeli bespovratnih sredstava iz Koordinacionog tela.

-Stanovnici pomenutih sela  žive bez elementarnih uslova za život. Nemaju vodu, asfalt, javnu rasvetu, kanalizaciju. Dok oni gledaju propast, ovi bojkotuju! Dežurni dušebrižnici, koji su ćutali dok su se gasile bujanovačke fabrike („Gumoplastika”, „Svetlost” i klanica „Jugokop”), sasvim sigurno neće rešiti njihove probleme. Nisu ih rešili dok su bili vlast, a kamoli sada dok su kilava, troma, nesposobna i sitnošićardžijski nastrojena opozicija. Umesto bojkota, pametnije bi im bilo da zatraže smenu kompletnog opštinskog rukovodstva Bujanovca koje nije u stanju da uradi bilo šta korisno za stanovnike svih srpskih sela u Bujanovcu – poručuju radikali.

Podsetimo, 10 odbornika koalicije oko SNS, na čelu sa Nenadom Mitrovićem, i 3 sa liste SPS, među kojima je i Stojanča Arsić, bojkotuju skupštinu od konstituisanja u julu prošle godine i formiranja “svealbanske” opštinske vlasti.

Radikali su Koordinaciono telo da pod hitno obezbedi podsticaje za razvoj voćarstva, stočarstva, ratarstva i drugih vidova poljoprivrede u bujanovačkim selima i da omogući, kako kažu, opstanak žitelja sela na ognjištima gde su im živeli dedovi i pradedovi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *