Tiodorović: Na proleće četvrta doza vakcine protiv korone

Bujanovac, 18. novembar 2021. Na proleće će najverovatnije biti preporučeno primanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa, smatra epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je najavio da bi se imunizacija protiv korona virusa u budućnosti mogla obavljati dva puta godišnje.

Tiodorović je istakao da je medicinski deo Kriznog štaba i dalje za uvođenje celodnevnih kovid propusnica i da će na tome insistirati.

Dodao je da je uvođenje kovid propusnica imalo uticaj na osobe starosti od 30 do 40 godina i da se to vidi iz podataka o vakcinaciji.

-Delta plus soj počinje po Evropi da daje efekte u negativnom smislu, povećava se broj zaraženih, te imamo primere da zemlje koje su bile relativno mirne, kao što su Holandija i Danska, imaju povećanje broja novozaraženih. Nemci su takođe u problem – izjavio je Tiodorović za Blic.

Po njegovim rečima, u Srbiji bi trebalo da se nastavi smanjivanje broja novozaraženih, ali je istakao da od građana zavisi da li će do toga doći.

-Moguć je nastavak trenda opadanja broja zaraženih, jer sada postoji kod naroda ta doza ozbiljnosti. Kada brojke rastu i ljudi se ozbiljnije ponašaju, kada brojke padaju oni se opuste, a to ne treba da bude tako – naglasio je on.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *