Komunalac od 1. februara ponovo tuži građane

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. januar 2022. Rukovodstvo bujanovačkog JP „Komunalac“ upozorilo je građane da će od 1. februara tužiti sve koji za vodu duguju više od 10.000 dinara. Na pitanje našeg portala da li je dug za vodu od 243.000 dinara izmirio zamenik predsednika opštine Šćiprim Musliju direktor komunalnog preduzeća Ruždi Halili nije odgovorio ni danas.

Kako je saopšteno iz JP „Komunalac“, razlog za odluku o pokretanju sudskih postupaka su veliki dugovi korisnika i neplaćanje računa u predviđenom roku.
„Komunalac“ je i u novembru prošle godine tužio dužnike, kada je Halili najavio da će Musliju dobiti opomenu pred utuženje.
Da li je bilo opomene, tužbe, ili je zamenik predsednika opštine izmirio dugovanja Halili od tada odbija da odgovori Bujanovačkim.
Iz „Komunalca“ sada navode da iznos dugovanja i građana i pravnih lica dostiže nekoliko miliona dinara, što otežava poslovanje ovog preduzeća.
„S obzirom da JP “Komunalac plate i druge troškove obezbeđuje iz sopstvenih prihoda, odnosno od usluga koje pruža građanima, nemoguće je izbeći tužbe protiv dužnika ukoliko želimo kvalitetnu uslugu i normalno poslovanje“, poručuju oni.
Podnošenjem tužbe, dodaje se u obaveštenju, dodatno se uvećavaju troškovi, s obzirom da predmet ide izvršitelju, pa se moraju platiti troškovi postupka izvršenja i kamata.



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *