Kamberi: Ne trebaju nam poslanici Albanci koji će sarađivati sa Vučićem

Bujanovac, 21. februar 2022. Šef partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi poručio je da koliko je jedinstvo albanskih stranaka za predstojeće parlamentarne izbore važno, toliko je važno i ko će biti narodni poslanici iz redova albanske zajednice.

Kamberi, koji je kandidat svoje stranke za poslanika, kaže da postoje mišljenja da nisu bitna imena, već broj poslaničkih mandata koje će Albanci osvojiti, što, smatra on, jeste pogrešno.

-Kako imena nisu bitna. Ovo je u najmanju ruku kratkovido. Imena poslanika znače politički kvalitet, uverenje i iskustvo. Najmanje 50-godišnja istorija delovanja albanskih poslanika u Beogradu to najbolje svedoči. Neki su služili političkim ciljevima Albanaca. Neki individualnim ili interesima biznismena i organizovanog kriminala. Još gore, neki su služili za potrebe vlasti u Beogradu – navodi Kamberi na Fejsbuku.

Njegova objava dolazi u trenutku sukoba partije koju vodi i Alternative za promene oko prvog mesta na jedinstvenoj izbornoj listi albanskih stranaka, o čemu su Bujanovačke već pisale.

-I ja sam za to da dobijemo što više poslanika, ali pod uslovom da budu pravilno orijentisani i da vode dobru politiku. A da li će to biti slučaj zavisi od imena. I političke istorije svakog imena. Sam termin albanski poslanik ne govori o progresivnoj i nacionalnoj politici, a još manje o kvalitetu. Ali Šukriu je takođe bio Albanac, kao i Rahman Morina i šta nam je to donelo? Ništa. Zato što su vodili pogrešnu politiku – naglašava Kamberi.

Po njegovim rečima, jedinstvo i broj poslanika nisu dovoljni jer bez politike, ili sa određenom dominantnom politikom “mogu završiti pod okrilje Vučićeve autoritarne vlasti”.

Kao primer je naveo pojedine poslanike u prethodnim sazivima Skupštine koji dolaze iz redova Bošnjaka.

-To je pogrešan put kojim može da se ide, ali bez mene. Ne zanima me jedinstvo koje bi moglo da nas učini oruđem ili partnerom vlasti u Beogradu – kaže Kamberi.

Poručio je da je poznato kakvu je on politiku zastupao do pre nekoliko dana u parlamentu i da je i dalje uveren da je ovo pravi put.

-Na takvu politiku se obavezujem, preuzimam odgovornost i pozivam vas da se pridružite. Za ovu politiku pozivam na jedinstvo. I da nas ima što više. Jedino tako Ujedinjena dolina ima smisla – zaključio je Kamberi.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *