Za opštinske subvencije konkurisalo 185 preduzetnika

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. jun 2022. Na konkurs za opštinske subvencije preduzetnicima u Bujanovcu podneto je 185 prijava, rečeno je u petak našem portalu u komisiji koja će ocenjivati prijave, odnosno raspodeljivati novac.

Za subvencionisanje preduzetništva Opština je ove godine izdvojila rekordna 24 miliona dinara, dvostruko više nego 2021. godine.

Rok za konkurisanje istekao je 31. maja, što znači da komisija treba za pet dana da objavi rang listu dobitnika, s obzirom da je po pravilima konkursa za bodovanje i vrednovanje projekata predviđeno 15 dana od isteka roka za prijavljivanje.

Inače, prošle godine se na odluku komisije čekalo dva meseca posle isteka roka, a ceo proces obeležilo je nezadovoljstvo preduzetnika, sumnje da je konkurs namešten i sukobi među partnerima u vladajućoj koaliciji, o čemu su Bujanovačke više puta pisale.

Tada je bespovratna sredstva od po 150.000 dinara dobilo 80 preduzetnika od 155 prijavljenih.

Program subvencionisanja je podeljen na dva dela – na firme koje posluju više godina, za koje je izdvojeno 18 miliona i početnike (start-up) kojima je na raspolaganju 6 miliona dinara.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *