„Brankovci“ u Turskoj

Bujanovac, 13. jun 2022. – Učenici Osnovne škole “Branko Radičević” i njihovi nastavnici boravili su u Turskoj, u okviru projekta “Motivation III – 21st  century students”.

Nakon posete Španiji i Rumuniji, bujanovački osnovci posetili su školu u Ušaku gde je održana četvrta mobilnost škola učesnica u projektu.

– Na ovoj mobilnosti 30 učenika iz pet partnerskih škola imali su radionice iz robotike u školi domaćinu. Vrednost ove mobilnosti nije samo u radionicama već i u razgovorima i razmeni iskustava. Nastavnici su sve dobro organizovali i dobro se pripremili tako da su učesnici imali najpozitivnije komentare na sva događanja. Osim kulturoloških aktivnosti i upoznavanja turske kulture i načina života, učesnici su mnogo naučili i o turskom sistemu obraovanja, robotici i informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji, rekla je Maja Antić Jovanov, koordinator projekta i nastavnica bujanovačke škole.

Za učesnike su organizovani i izleti u Efes, Širinče i crkvu rođenja Device Marije.

Posetili su i kanjon Ušak, drugi najveći kanjon na svetu sa dužinom od 45 km i najvećom širinom od 500 metara.

Pored radionica za učenike, domaćini su organizovali i radionice za nastavnike s ciljem njihovog stručnog usavršavanja.

Nastavnici učesnici na mobilnosti imali su priliku da razgovoraju sa regionalnim ministrom za prosvetu na temu stanja u prosveti u svakoj od zemalja učesnica.

 Ovaj projekat je finansiran u sklopu Erasmus+ projekta Evropske unije posredovanjem Nacionalne agencije Tempus.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *