Korona: U Bujanovcu 8 pozitivnih za dan

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 13. jul 2022. –Za poslednja 24 sata u Bujanovcu je registrovano 8 novih slučajeva korone, rečeno je Bujanovačkim u Domu zdravlja. Iz ove ustanove apeluju na građane da se pridržavaju epidemioloških mera kako bi se sprečilo dalje širenje.

Prema izveštaju iz Doma zdravlja, od početka meseca kovid infekcija potvrđena je kod 23 meštana Bujanovca, dok je pre samo nedelju dana(6. jul)  taj broj iznosio 7.

Pored blagog porasta broja pozitivnih, povećan je i broj pregleda u kovid ambulanti i prema rečima direktorke Doma zdravlja dr Daliborke Pavlović, reč je o importovanim slučajevima.

– Većina obolelih su ljudi koji su došli na odmor. Molimo građane da se pridržavaju epidemioloških mera kako bi se sprečilo širenje virusa – istakla je direktorka.

Ona je nedavno za naš portal izjavila da su glavni simptomi kovida visoka temperatura, malaksalost, gušobolja i infekcija gornjih disajnih puteva.

Tokom jučerašnjeg dana u bujanovačkoj kovid ambulanti obavljena su 35 pregleda od kog broja je među pacijentima bilo 8 deteta i 27 odraslih, dok je 244 pacijenata ukupno pregledano u julu.

Podsetimo, radno vreme kovid ambulante je od 7 do 20 časova svakog radnog dana, vikendom do 18 sati.

Od početka epidemije broj obolelih od kovida iznosi 4.094.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *