Optuženi za plakate protiv Verana Matića: Mislili smo da je neki pevač

Bujanovac, Vranje, 27. avgust 2022. Optuženi za lepljenje plakata uvredljive sadržine sa likom novinara Verana Matića u Vranju izjavili su u petak na sudu da su mislili da je na plakatu neki pevač.

Matić je, inače, predsednik Asocijacije nezavisnih medija (ANEM) i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

U vranjskom Osnovnom sudu u petak je održano prvo ročište protiv optuženih koji su albanske nacionalnosti i žive u blizini Preševa.

Uhapšeni Preševljani zbog lepljenja uvredljivih plakata sa likom Verana Matića

Oni su pred sudom rekli da ne poznaju Matića i da nisu znali o kome se radi.

Njihova pretpostavka je bila da se radi o „plakatima za nastup nekog pevača“, prenosi Vranjenews.

Naveli su i da je osoba koja ih je angažovala za njih „nepoznato lice“.

Veran Matić je na sudu rekao da je lepljenje plakata uvredljive sadržine sa njegovim likom shvatio „kao targetiranje koje ugrožava njega i njegovu porodicu“, i da je taj osećaj ugroženosti „potcrtan pretnjama koje je D.N, prvooptuženi u slučaju pritisaka na novinare vranjskog OK radija i No comment kafea, izneo na ročištu u vezi sa tim slučajem.

Kantar na suđenju spominjao Jasenovac, sa sudijom na “ti”, a ostalima poručio da će sve da „iskrši“

Matić je ocenio da je Osnovni sud u Vranju „adekvatno reagovao“ kada je reč o procesu koji je, kako je rekao, „započeo zaziđivanjem prostorija OK radija“, da proces „teče na korektan način“ i da se ročišta „redovno zakazuju“.

Izrazio je, međutim, očekivanje da će se i ostale institucije uključiti kako bi se rešio slučaj OK radija, koji je nazvao „velikim problemom, koji je poput lakmus papira za pritisak na lokalne medije“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *