Arifi: Građanima nudimo novac za energetsku efikasnost, ali nešto moraju i oni da plate

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. septembar 2022. Pomeranje roka za prijavu građana za subvencije za zamenu stolarije, postavljanje izolacije, ugradnju kotlova, solarnih panela po svemu sudeći daje rezultate, jer se, po najnovijim informacijama, za poboljšanje energetske efikasnosti do sada prijavilo više od 70 meštana opštine Bujanovac.

Predsednik opštine Nagip Arifi rekao je da u ovom trenutku ima 72 prijave i ponavio da novca ima za 107 domaćinstava.

U odnosu na kraj avgusta, kada je zbog slabe zainteresovanosti građana rok produžen do 7. septembra, broj prijava je veći za 50.

Međutim, Opština želi da se ceo iznos od oko 13,5 miliona dinara predviđenih za energetsku sanaciju raspodeli građanima, pa je rok u sredu produžen na dodatnih sedam radnih dana, do 16. septembra.

Ponovo produžen rok za energetsku efikasnost: Para ima, ali Bujanovčani ne konkurišu

-Nudimo građanima da poboljšaju energetsku efikasnost svojih domova. Zna se koliko sredstava ide iz ministarstva i opštine, mi ne možemo da renoviramo celu kucu. Nešto moraju i građani da plate iz sopstvenih sredstava – rekao je Arifi na sastanku sa čelnicima javnih preduzeća, ustanova i škola na kojem su predstavljene mere štednje električne i toplotne energije.

Štednja struje u Bujanovcu: Gašenje ulične rasvete, u kancelarijama do 20 stepeni

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *