„Brankovci“ u Turskoj, promoteri svoje škole i svog Bujanovca (FOTO)

Bujanovac, 26. septembar 2022. – Učenici Osnovne škole “Branko Radičević” boravili su u Turskoj, u okviru drugog Erazmus projekta “STEAM-Powered education“. Nakon uspešno realizovanog projekta „Motivation III – 21 st century students“, u saradnji sa školama iz četiri evropske zemlje, bujanovački osnovci otpočinju aktivnosti na drugom Erazmus+ projektu. Prva mobilnost škola održana je u gradu Nazili od 19. do 23. septembra, gde su učenici dobili priliku da razvijaju stručne veštine u domenu novih tehnologija, pre svega robotike.

Koordinatorka projekta, nastavnica Marija Stojković, objašnjava suštinu projekta:

-“STEAM-Powered education“ u svom fokusu ima upoznavanje učenika i nastavnika sa pojmom STEAM obrazovanja, jačanje pažnje kod učenika u smeru istraživanja, upoznavanje sa novim alatima za učenje, pomoć učenicima da kreativno rešavaju probleme, da razviju veštine koje se mogu primeniti u različitim situacijama i da u praksi primene znanja iz različitih disciplina, ističe nastavnica Marija Stojković.

U Bujanovcu se ne osećam kao stranac (Foto)

Pomoćnica direktora, Maja Antić Jovanov,  smatra da je dosadašnje Erazmus+ iskustvo izuzetno korisno za razvoj profesionalnih mreža nastavnika.

„Brankovci“ u Rumuniji (foto)

– Uspostavili smo kontakte sa kolegama iz raznih krajeva Evrope, a naši učenici će novim projektom dobiti priliku da steknu inovativna i primenjiva iskustva koja će im koristiti za dalji rad i učenje, kaže Antić Jovanov.

Za učenike je organizovana poseta antičkom gradu Hijerapolisu, arheološkom nalazištu Afrodizijas, koje je na UNESKO listi svetske kulturne baštine i prirodnog pejzaža Pamukale.

Posetili su i antički grad Efes, jedan od najpoznatijih drevnih gradova u svetu.

– Osim kulturoloških aktivnosti i upoznavanja turske kulture i načina života, Brankovci su ujedno bili promoteri svoje škole, grada i države. Naši učenici nastavljaju da šire evropsku dimenziju svoje škole i da osvajaju nove rezultate, zaključila je Antić Jovanov.

„Brankovci“ u Španiji

Ovaj projekat je finansiran u sklopu Erasmus+ projekta Evropske unije posredovanjem Nacionalne agencije Tempus.

Zemlja koordinator projekta je Bugarska, a partneri su bujanovačka OŠ “Branko Radičević” i škola iz Turske.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *