Završen projekat bujanovačkih nastavnika: „Brankovci“ putovali Evropom i učili

Bujanovac, 4. oktobar 2022. – Celokupno Erazmus+ iskustvo je bilo značajno ne samo za učenike OŠ “Branko Radičević” koji su učestvovali u projektu i stekli nova znanja van granice Srbije, već i za razvoj profesionalnih mreža nastavnika, zaključeno je na konferenciji održanoj u petak povodom završetka Erazmus+ projekta “Motivation III – 21st century students”.

Učenici Osnovne škole “Branko Radičević”, u okviru projekta “Motivation III – 21st century students”, koji su osmislili njihovi nastavnici, posetili su škole u Španiji, Rumuniji i Turskoj, o čemu je naš portal ranije pisao.

„Brankovci“ u Turskoj

O ciljevima Erazmus+ programa, samom projektu i njegovom značaju na konferenciji održanoj u organizaciji bujanovačke osnovne škole govorili su i učenici i nastavnici realizatori projekta.

– Očigledno je da je učešće u ovom projektu bilo neprocenjivo, korisno i uspešno na više nivoa, a našim učenicima su pružene bolje prilike za učenje zahvaljujući projektu – istakla je Maja Antić Jovanov, koordinator projekta.

Učenici koji su učestvovali u projektu su preneli svoja iskustva i predstavili svoje učenje koje su stekli van granica Srbije, a koje je formalno priznato kao deo evropskog učenja, obuke i usavršavanja.

Projektni tim se složio da su delovi projekta, mobilnost i diseminacija, bili izvanredno iskustvo jer su ispunili očekivanja i potrebe, a grupe su pružile i priliku da se podeli znanje i proširi profesionalna mreža.

– Ne samo da su imali priliku da obnove metodologiju i vežbaju engleski jezik, već i priliku da putuju, uče o kulturi zemalja partnera, upoznaju nove ljude i kolege, podele ideje i inspirišu jedni druge. Škole domaćini su nam bili iskreni partneri, a članovi tima su dokazali svoju posvećenost – navela je Antić Jovanov.

Naglasila je da je osnovna škola ohrabrena da učestvuje u novom Erazmus+ projektu u ovoj školskoj godini, što ocenjuje kao još jednu dodatnu vrednost projekta “Motivation III – 21st century students”.

Nenad Tasić, direktor škole, iskazao je veliko zadovoljstvo time što škola učestvuje u ovom prestižnom programu i postiže značajne rezultate, te su tim zadovoljni i učenici, roditelji i nastavnici kojima se, kako je rekao, pruža mogućnost evropskog obrazovanja kroz praktično iskustvo.

Na konferenciji na kojoj je javnost upoznata sa prvim ervopskim projektom škole prisustvovali su učenici, nastavnici bujanovačkih i vranjskih škola, direktori, predstavnici Saveta roditelja, kao i saradnici škole.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *