fbpx

U Bujanovcu 20 kovid pozitivnih od početka godine

Bujanovac, 18. januar 2023. Od početka godine u Bujanovcu registrovano 20 kovid slučajeva, među kojima je i jedan zdravstveni radnik. Kliničke slike za sada su blage – poručuju iz Doma zdravlja.

-U bujanovačkoj kovid ambulanti juče su pregledana 64 pacijenta, urađeno je 19 testa od kojih su 3 pozitivna, među njima i jedan zdravstveni radnik – kaže za naš portal direktorka Doma zdravlja Dr Daliborka Pavlović.

Ukupan broj pregleda u januaru iznosi 677, od toga 654 pregleda odraslih i 23 pregleda dece. Broj kovid pozitivnih do sada je 20.

-Kliničke slike su uglavnom blage, pacijentima je zahvaćen gornji respiratorni trakt, što znači da se virus ne spušta na pluća i nemamo slučajeva bronhopneumonije – dodaje direktorka.

Na teritoriji Pčinjskog okruga u prethodna 24 časa testirano je 295 osoba, a kod  33 registrovan je pozitivan nalaz.

Najviše pozitivnih je u Vranju (27), sledi Bujanovac sa 3, dok je u Surdulici, Vladičinom Hanu i Trgovištu registrovan samo po jedan slučaj. Preševo i Bosilegrad za sada su bez pozitivnih na koronavirus.

U Srbiji je za 24 sata registrovano još 1.003 slučaja koronavirusa, od 12.542 testirana uzorka. Od posledica kovida preminule su 3 osobe. Na bolničkom lečenju je 295 pacijenata, od kojih je 12 na respiratoru, objavljeno je na sajtu covid19.rs.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *