Upadljivo odsustvo Kamberija i PDD sa akademije posvećene Jonuzu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac,  21. januar 2023. Šaip Kamberi i funkcioneri njegove Partije za demokratsko delovanje (PDD) nisu prisustvovali memorijalnoj akademiji posvećenoj Jonuzu Muslijuju, na kojoj su se u petak okupili njihovi koalicioni partneri u vlasti u Bujanovcu. Odsustvo Kamberija najbolje oslikava u kakvom je stanju koalicija sa Nagipom Arifijem i Šćiprimom Muslijuom posle neuspeha u formiranju većine u Nacionalnom savetu Albanaca (NSA) i međusobnih optužbi za ucene, izdaju, finansijske zloupotrebe.

Dok su predsednik opštine Arifi i njegov zamenik Šćiprim Musliju, sa saradnicima iz Demokratske partije i Pokreta za demokratski progres,  iz prvog reda bujanovačkog Doma kulture pratili program akademije povodom petogodišnjice smrti Šćiprimovog oca Jonuza, Kamberi je sa svojim partijskim saborcima odavao poštu na Muslijuovom grobu.

Prošle godine su Kamberi i mlađi Musliju to učinili zajedno, rame uz rame, a vladajuća trojka Arifi – Kamberi – Musliju bila je i na svečanosti u Domu kulture.

   

Odsustvo Kamberija i njegovih još upadljivijim su učinili predstavnici opozicione Alternative za promene, potpredsednik stranke Arber Pajaziti i kandidat za predsednika NSA Leven Ćazimi, koji su ove godine memorijal pratili iz prvog reda.

PDD je pre prošle nedelje, posle definitivnog neuspeha pregovora oko NSA što za posledicu ima  uvođenje privremenog organa u ovu instutuciju, optužila koalicione partnere u opštinskoj vlasti za kršenje dogovorenih pricipa i najavila odgovor u narednim danima.

PDD: Partneri iz vlasti u Bujanovcu su izdali i nas i ideju “Više Kosova u dolini”

To je pokrenulo spekulacije da bi Kamberijeva stranka mogla da rasturi vladajuću većinu.

Do toga još uvek nije došlo, a lideri opozicije, naprednjak Nenad Mitrović i Arber Pajaziti, prognozirali su za Bujanovačke da neće raspada koalicije neće ni biti.

Složili su se da će vlast Arifi-Kamberi-Musliju opstati do kraja mandata, odnosno sledeće godine, koliko god bili u lošim odnosima.

„Za njih je lični i partijski interes iznad bilo čega drugog“, poručio je Pajaziti.  




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *