Od dolaska Arifija na vlast, hiljade evra narodnih para za Televiziju Bujanovac

Bujanovac, 23. februar 2023. Za uslugu praćenja aktivnosti JP „Komunalac“ plaća svakog meseca 30.000 dinara Radio-televiziji Bujanovac, potvrdio je za naš portal direktor komunalnog preduzeća Ruždi Halili. Po nezvaničnim informacijama, saradnja javnog i privatnog preduzeća traje gotovo tri godine, tačnije od dolaska Nagipa Arifija na čelo opštine, čiji kadar je Ruždi Halili, direktor Komunalca.

-Tačno je da imamo ugovor sa RTV Bujanovac da prate naše aktivnosti – rekao je Halili za Bujanovačke.

Pretragom portala RTV Bujanovac, kada se ukuca „Komunalac“, vidi se da je poslednja vest koja ima veze sa ovim preduzećem objavljena 20. decembra prošle godine i tiče se posebnog programa pomoći od  17 miliona dinara.

Međutim, tekst koji se direktno tiče aktivnosti Komunalca objavljen je još 7. jula 2022. gde ovo preduzeće apeluje na racionalnu potrošnju vode za piće.

Zbog toga se nameće logično pitanje šta Komunalac plaća novcem građana Bujanovca.

-Mislim da je 30.000 mesečno previše skupo i videćemo da li ćemo da produžimo saradnju – rekao je Halili.

On nije mogao da nam kaže kada je sklopljen postojeći ugovor i do kada važi, ali ni da objasni koju korist od svega toga imaju građani.

Nezvanično, Komunalac je do sada platio najmanje 9.000 evra za nepostojeću uslugu.

U isto vreme dok finansira nekakvo praćenje svojih aktivnosti JP Komunalac grca u finansijskim problemima, o čemu su Bujanovačke pisale više puta.

Sindikalci Komunalca: Arifi nas nije slušao kad smo upozoravali da nam firma propada

Televizija Bujanovac u vlasništvu Vranjanca Zorana Veličkovića Zuje od Opštine Bujanovac već je dobila 700.000 dinara na konkursu za sufinansiranje medija prošle godine, a 2021. godine 950.000 dinara.

Osim toga, marta 2021. godine Opštinsko veće kojim predsedava Nagip Arifi dodelilo je ovoj televiziji 24.000 dinara za izveštavanje po sednici Štaba za vanredne situacije.

Bujanovačke kao lokalni mediji bez ikakve naknade od svog osnivanja 2015. godine izveštavaju o radu svih opštinskih služni i javnih preduzeća.

Komunalac je RTV Bujanovac platio i emitovanje novogodišnje čestitke koje košta 8.500 dinara.

Medijski konkurs: Opštinski novac dobili nepostojeći, jedan direktor škole i, naravno, Zuja

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *