Časovi za „Brankovce“ i „Svetosavce“ po 30 minuta do kraja školske godine

Bujanovac, 18. april 2023. Uskršnji raspust za osnovce i srednjoškolce završava se danas i đaci se od sutra vraćaju u školske klupe. Zbog preseljenja, u dve bujanovačke škole časovi će do kraja školske godine trajati po 30 minuta.  Rekonstrukcija Srednje škole “Sveti Sava” prouzrokovala je selidbu đaka i nastavnika na Ekonomski fakultet. Na novu selidbu primorani su i niži razredi OŠ “Branko Radičević”.

Za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda bujanovačke osnovne škole nastava će se od sutra odvijati u objektu u dvorištu škole, koji je pre rekonstrukcije bio rezervisan za predškolce. Do povratka „Brankovaca“ u matičnu školu neće doći do kraja školske godine.

-Jedino izvodljivo je bilo da svi niži razredi nastave školsku godinu u našem objektu. Prvi razred je od ranije tamo. Poznato je da su zbog rekonstrukcije naše škole drugi, treći i četvrti razred bili preseljeni u srednju školu “Sveti Sava”, a sada počinju radovi u toj školi, pa smo ponovo morali da tražimo način i mesto za nastavak školske godine – kaže za Bujanovačke direktor osnovne škole Nenad Tasić.

Nastava će biti organizovana u četiri smene, sa časovima skraćenim na 30 minuta. Predviđeno je po pet časova u smeni, što znači, kako kaže Tasić, da će se nastava završavati do 19:30 časova.

Tasić je rekao da očekuje povratak u matičnu školu, koja je nedavno renovirana, od 1. septembra, odnosno od početka nove školske godine.

Bujanovačke su ranije pisale da su radovi na rekonstrukciji završeni, ali da je povratak đaka odložen zbog grejanja.

Za više razrede ove škole nastava će se i dalje odvijati u Srednjoj školi “Sezai Suroi”, takođe sa časovima od po 30 minuta.

„Svetosavci“ se posle raspusta sele u zgradu Ekonomskog, nastava u drugoj smeni do 21 sat

“Svetosavci” će sutra nastaviti školsku godinu na Ekonomskom fakultetu, kao što je ranije najavljeno. I njima će časovi trajati po 30 minuta.

Rekonstrukcija ove škole još uvek nije počela, ali se očekuje u narednim danima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *