Skupština u petak o Komunalcu, deponiji, direktorima: Dolazak srpskih odbornika pod znakom pitanja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 7. jun 2023. Skupština opštine Bujanovac zasedaće u petak (9. jun), a po predloženom dnevnom redu raspravljaće se o međuopštinskom sporazumu o deponijama i upravljanju otpadom, što su srpski odbornici zahtevali na prošloj sednici, ali je opštinska vlast taj zahtev odbila nakon čega su Srbi napustili sednicu. Šef bujanovačkih naprednjaka Nenad Mitrović rekao je danas našem portalu da će odluka o dolasku srpskih odbornika na sednicu u petak biti doneti sutra.

-Imaćemo sastanak predstavnika izbornih lista koalicija oko SNS i SPS u četvrtak i zajednički ćemo doneti odluku da li ćemo učestvovati u radu Skupštine i u kom formatu – kaže Mitrović za Bujanovačke.

Srpski odbornici napustili sednicu skupštine, albanska većina odbila sve predloge (video)

Očekuje se da vladajuća većina u Skupštini produži mandat na još 6 meseci Privremenom organu koji upravlja JP „Komunalac“, na čelu sa Ruždijem Halilijem.

Na dnevnom redu Skupštine je i razrešenje v.d. direktora Doma kulture, Biblioteke, Turističke organizacije, KSC „Mladost“ i Apoteke, a potom i imenovanje istih direktora na v.d. mandate na još 6 meseci.

Skupština će potvrditi mandat Teuti Majdiji iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), koja postaje odbornica umesto Dritona Redžepija koji je podneo ostavku, o čemu su Bujanovačke pisale.

Kandidat za predsednika Bujanovca i protivnik koalicije sa Arifijem podneo ostavku, kaže to je moralni čin




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *